avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la mostenire din SUA necesita apostilare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la mostenire din SUA necesita apostilare?

Unchiul meu a murit acum 2 ani. Matusa supravietuitoare nu s-a ocupat de succesiune din motive de sanatate, pana de curand. Unchiul nu a avut bunuri altele decat cele dobandite in timpul casatoriei cu matusa. La deschiderea succesiunii i s-a solicitat matusii sa prezinte pozitia unicei surori a unchiului meu. Aceasta este cetatean american, stabilita de mult in SUA, are o varsta inaintata, nu se poate deplasa cu usurinta.
Este suficienta declaratia de renuntare la calitatea de mostenitor data la un birou de avocatura din zona ei, sau trebuie tradusa si apostilata?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:35, 23 Februarie 2018
Declaratia de renuntare trebuie sa fie data in forma autentica si apostilata. Forma autentica inseamna ca declaratia trebuie incheiata fie la ambasada/consulat fie la un notar de drept civil (in Florida,Alabama sau Louisiana). O declaratie data in fata unui avocat sau in fata unui notar public din alte state nu va fi valabila chiar si apostilata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru ... alexandersone alexandersone Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea speta: - Este vorba despre o succesiune, unul dintre mostenitori se afla in ... (vezi toată discuția)
Procura din sua - pentru a face o succesiune avem nevoie de o ... sonia64 sonia64 Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate vanzare imobil NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''. Vanzatorul imobilului a incheiat in ... (vezi toată discuția)