avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plângere antedatare dosar parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plângere antedatare dosar parchet

Am primit o citatie de la parchet pentru un dosar antedatat.Împotriva cui fac plângere parchetului sau procurorului pentru antedatarea dosarului și în ce încadrare juridică să dau faptei?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:42, 26 Februarie 2018
Incercati sa explicati, ce vreti sa spuneti prin ”dosar antedatat”, care este situatia de fapt?
În data de 3 noiembrie 2017 s-a constituit dosar interdicție 3693/308/2017 care este un dosar fantomă pentru că nu este pe site, nu are stampila instantei.În data de 13 februarie 2018 am primit citatie de la parchet pentru dosarul nr.185/IV/7/2017 să mă prezint în data de 28 februarie 2018 pentru punere sub interdicție.Prin urmare au inregistrat dosarul în 7 aprilie 2017 înainte de depunerea cererii de chemare in judecată și eu o să prezint in data de 28 februarie la proces pentru un dosar antedatat.Vor să-mi emită in fals interdicția cu anul 2017.
Vreau sa depun plângere penală dar nu stiu împotriva cui, impotriva procurorului sau a parchetului și unde să o depun.
Am fost în București să vorbesc cu un avocat și în mod organizat a venit un echipaj de la Serviciul de Ambulantă Bucuresti Ilfov care mi-au spus in fata că imi inscrie in fals o fisa de urgentă.Am facut plâângere la politie mi-a dat nr de inregistrare apoi raspunsul a fost dat la un alt numar de inregistrare.Mi-au schimbat data de inregistrare aplângerii cu data de 6 noiembrie ca sa pară că eram in Bucuresti la acea data, pentru ca in Judecatoria Sighișoara sa poata emite
citatie pentru curatelă pentru faptul ca am disparut.Politia Sighișoara nu ma caută evident.trebuie sa depun plângere neaparat pentru antedatatrea dosarului asta.
~ Conținut șters la cerere ~
Am doua internari în data de 2 iunie 2016 și 22 iunie 2016.!Unde găsesc lege unde să specifice condițiile?S-a constituit dosarul interdictie la judecătorie 3693/308/2017 în data de 3 noiembrie care a trimis la parchet pentru investigatii, iar la parchet s-a constituit dosarul 185/IV/7/2017.Am fost citată la parchet pentru punere sub interdicție.Dosarul nu este înregistrat în ECRIS.La parchet au spus că nu pot vedea cercetarile efectuate de parchet.Nu au fost trimise nici in dosarul de interdicție.Îmi zice că pot beneficia de avocat dacă nu mi se dă din oficiu.Dar nu stiu unde trebuie să depun cerere de numire a unui avocat din oficiu.În dosarul 3693/308/2017 sau la dosarul 185/IV/7/2017.?
Pe ECRIS se inregistreaza chestiuni penale, punerea sub interdictie este o chestiune civila. De altfel, v-am mai spus ca intre interdictie si curatela este o diferenta. Pentru a fi pusa sub curatela este suficient sa fiti plecata din tara si sa nu fi numit un reprezentant juridic care sa aiba grija de treburile/bunurile dvs. din Romania.

Deci dosarul prin care ati fost pusa sub curatela nu are nicio legatura cu Parchetul si nu are cum apare pe ECRIS.

Prin decizia in dosarul 3694/308/2017 ati fost pusa sub curatela, nu sub interdictie. Daca nu folositi la timp caile de atac ordinare, decizia va ramane definitiva. Sau: daca nu le-ati folosit la timp, a ramas deja definitiva.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura curatela in caz de persoana disparuta DANIELA1915 DANIELA1915 In aceeasi zi familia mea ma da in judecata in data de 3.11.2017pentru punerea sub interdictie se formeaza dosarul 3693/308/2017 si depune si cerere de ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta puideurs puideurs Buna seara, Am si eu 2 intrebari: 1. Daca am omis sa depun la cererea de chemare în judecată în contenciosul ad-tiv plîngerea prealabilă, fără a ... (vezi toată discuția)