avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Creditare PFA de catre administrator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Creditare PFA de catre administrator

Buna ziua. Am cateva intrebari legate de documentele care se intocmesc de PFA la creditarea firmei de catre administrator, respectiv la returnarea banilor astfel creditati. La creditarea firmei in numerar de catre administrator, se face o dispozitie de incasare si PFA-ul emite o chitanta administratorului, sau se face doar dispozitie de incasare? Ce se intampla daca PFA este crediat prin transfer bancar, din contul personal in contul PFA? Mai trebuie facuta dispozitie de incasare sau/si chitanta? La retragerea banilor din firma, se face doar o dispozitie de plata, indiferent daca e vorba de numerar sau transfer bancar, sau cum se procedeaza? Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: adri_d , utilizator 19:17, 27 Februarie 2018
Daca faceti aportul banilor si restituirea in numerar, completati dispozitie de incasre/plata ar daca faceti transfer din contul bancar personal in cel al pfa, ramane doar sa atasati la dosarul cu actele contabile doar extrasul de cont.
Multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa srl gmxsys gmxsys pt o srl neplatitoare de TVA abia infiintata, cum se incepe completarea reg de casa? ob de activ e prestari servicii, venituri nu avem deocamdata. cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Care este documentul justificativ pentru aportul in numerar? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am achizitionat la un moment dat registrul unic de control dar am platit din banii cash \"ai mei\" (stiu ca PFA-ul are acelasi patrimoniu ca si ... (vezi toată discuția)
Document justificativ v@ly v@ly Am nevoie de un sfat într-o problema mai încurcată, cu mulţumiri anticipate. O persoană cu profesie liberală primeşte un onorariu într-un ... (vezi toată discuția)