avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DOCUMENT JUSTIFICATIV
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DOCUMENT JUSTIFICATIV

Am nevoie de un sfat într-o problema mai încurcată, cu mulţumiri anticipate.
O persoană cu profesie liberală primeşte un onorariu într-un cont deschis pe numele sau-persoană fizică. Cum poate înregistra această sumă în contabilitate şi care este documentul justificativ? Posedă o copie a ordinului de plată pe baza căruia s-a făcut transferul bancar şi o situaţie financiară a contului său curent (cont personal) în care mai apar şi alte sume care nu sunt din exercitarea profesiei. Această greşeală ar fi putut fi reparată cumva, dacă s-ar fi eliberat o chitanţă, dar nu s-a întâmplat aşa. Ce se mai poate face acum dacă operaţiunea a avut loc în aprilie, a fost înregistrată în registrul de casă, iar cu chitanţierul s-a ajuns în august fără să se elibereze chitanţă pentru aceşti bani? Reamintesc operaţiunea bancară s-a desfăşurat printr-un cont privat nu printr-un cont deschis pe numele profesiei. Se poate repara această greşeală?
Cel mai recent răspuns: SC PG EXPERT SRL , Contabil 00:41, 1 Septembrie 2006
Exista 2 variante :
1) Sa restituiti banii primiti in contul personal, firmei ca i-a virat in acest cont, iar firma sa va plateasca in numerar. D-voastra eliberati o chitanta si totul este OK. !
In registru de casa faceti , in aceasta luna, o stornare a sumei operate, cu specificatia ca suma ea fost eronnat inregistrata la data de ... aprilie a.c.
2) Depuneti d-voastra suma de bani in casierie , completati o dispozitie de incasare, cu specificatia "suma incasata eronat in contul personal, reprezentind....." si atasati copie dupa ordinul de plata si cont personal.

Prima varianta este cea mai corecta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanța de depunere/retragere alexandrupetrosan alexandrupetrosan Eu am fost împuternicit de catre mama mea sa am acces la contul firmei sale asta presupune sa retrag bani si sa cer ordine de plata.Ultima oară când am ... (vezi toată discuția)
Chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata POMKINSKI POMKINSKI Sunt administrator la o asociatie de proprietari.La ultima incasare pe fondul unei dispute verbale cu sotia cenzorului am scris in loc de 3 chitante(56 lei ... (vezi toată discuția)
Transfer sume intre fonduri Mihaela_32 Mihaela_32 Anul trecut sa incasat fondul de reparatii fara a se specifica pe chitanta ce reprezinta, contabilul de pe vremea aceea la trecut la fondul intretineri, ... (vezi toată discuția)