Bună ziua!
Am divorțat de fosta soție în urmă cu 2 ani, iar pe copil nu îl văd a fi într-o situație bună lângă ea. Copilul este slăbit, nu știe să mănânce singur, este influențat de către mamă să nu mănânce când vine la noi și, de asemenea, nici să nu ne asculte. Eu nu îmi văd copilul deoarece fosta mea soție m-a blocat pe Facebook (care a fost singurul mijloc în care am putut să-mi văd copilul deorece eu lucrez în străinătate) pentru că actuala mea iubită a încercat să discute cu ea despre situația copilului. Am cerut ajutorul celor de la Protecția Copilului din comuna în care are minorul reședința, iar ea doar i-a mințit în privința lui. Ea nu are un loc de muncă și niciodată nu a avut una stabilă deoarece nu îi convine nicio meserie, oricât de ușoară ar fi. Îmi mută copilul dintr-un oraș în altul, în funcție de unde găsește un nou partener care lucrează în străinătate și produce bani, ca să o țină și pe ea. Copilul nu învață la un singur cămin, ci învață 3 luni într-un cămin dintr-o anumită localitate, apoi alte 2 luni într-un alt cămin într-un alt oraș, de curând s-au mutat într-o altă localitate de unde nu am primit o adresă concretă despre căminul copilului. Nici măcar nu mi-a spus că l-a dat la un cămin, am aflat asta ulterior când cei de la Protecția Copilului din comună mi-au arătat adeverința pe care ea nici nu a vrut să le arate. Fosta mea soție nu îmi dă nicio explicație și informație despre copilul meu, când o întreb se enervează și îmi răspunde agresiv. În trimit lunar bani pentru copil, însă rămân mirat mereu când copilul îmi spune că nu primește nimic din ce își dorește, sau când aud că spune că eu nimic nu îi cumpăr și primește tot de la noul iubit al mamei. Vreau să precizez că i-am cumpărat multe jucării de care își dorește el și hăinuțe, însă nu văd să poarte ceva dintre ce îi cumpăr eu. Eu am o iubită cu care intenționăm să ne mutăm împreună, ea face o facultate după care va deveni o profesoară și de curând ne-am logodit. Există vreo posibilitate să dovedesc instanțelor că copilul nu este într-o stare bună și nu are educația necesară? Mă mai interesează dacă există vreo posibilitate să primesc custodia minorului, având în vedere că starea mea și a logodnicei este mult mai stabilă decât al mamei? Vă rog, îmi puteți spune și care sunt demersurile necesare pentru a obține custodia? Vă aștept răspunsul și vă mulțumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns:
Avocat Minoi , utilizator
16:06, 23 Februarie 2018