avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Trebuie autorizatie si schita??
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Trebuie autorizatie si schita??

Buna ziua..am niste nelamuriri..poate ma ajutati dv sa inteleg..tatal meu a facut un acoperis pentru lemne .acoperisul este sustinut pe tevi de fier ( popi), ..aceste țevi nu sunt betonate ..sunt prinse cu suruburi in placa de beton. Au venit de la primarie sa ne intrebe daca avem autorizatie pt acest acoperis..din cate stiu eu trebuie temelie..dar acest acoperis nu are temelie sau pereti..repet tevile sunt prinse in suruburi..si inca ceva..langa noi este o râpa care se tot "mananca" dupa fiecare ploaie sau zapada si din cauza asta s-a inclinat placa de beton si s-a crapat..casa imi este in pericol..sunt vreo 4-5 m pana la rapa de la zidul casei..noi am facut de multe ori cereri la primarie sa vina sa faca un zid de sustinere sau orica sa opreasca alunecarea de teren dar fara rezultate..asa ca tati a facut 3 gropi de 2 m sa toarne beton si sa faca stalpi de sustinere ..bineinteles ca cei de la primarie s-au luat si de gropi ca construim fara autorizatie..gropile sunt in curtea noastra..nu sunt finalizate..doar gropile goale..autorizatie nu ne da..ne cere schita..noi nu suntem propietari..e bunica..suntem in judecata cu vecinii pt refuzul lor de a semna p.v. de vecinatate..sunt mai multe probleme dar ma intereseaza pt ce avem nevoie de autorizatie?? Casa ne este in pericol..acoperis la lemne nu avem voie..e o prostie tot ce se intampla in acest oras..multumesc anticipat..o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Andreea cip , utilizator 18:47, 24 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrarile de ctii. pe care le faceti trebuie facute legal in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului respectiv se solicita autorizatie de ctie. de la primarie.
Pentru alunecarea de teren puteti sesiza Agentia teritoriala de mediu, prefectura si primaria in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Va multumesc pt raspuns..dar nu ne da autorizatie fara proiect iar proiect nu ne face pentru ca nu suntem propietari.este bunica propietara din 1982 pe un teren de 200 mp din pacate asa se facea pe timpul acela..iar noi ne zbatem sa obtinem diferenta de teren ...teren pe care noi l-cumparat si folosit pana in ziua de azi dar nu avem acte pe el..si din cauza ca suntem in proces si nu beneficiem de act de propietate nu ne elibereaza autorizatie..am fost si la prefectura de 2 ori.prima data am primit citatie cu raspuns in care ii cerea primarului sa rezolve problema noastra.dar nu s-a rezolvat..dupa ce am fost a doua oara prin octombrie.. 2017 nu am mai primit nici un raspuns..nu stiu cum sa facem deoarece nu ne face nimeni plan fara acte..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti succesiunea dupa bunica. La succesiune aprticipa toti mostenitorii. Se pot ivi noi complicatii, legate de mostenitori.
Cu actul de mostenire si eventual martori puteti avea succes in instanta. Cu hotarare definitiva de la instanta puteti face proiect de ctii.
Daca nu ati primit raspuns de la prefectura/ primarie puteti deschide actiune in contencios administrativ.
Va multumesc din nou..bunica traieste..are 89 de ani..am facut succesiunea dupa bunicul care a murit in 1989..in certificatul de mostenitor este trecuta bunica cu cota ei si 6 frati..bunica are si a treia parte din partea lor..tatal meu este unul dintre cei 6 copii si are grija de ea si o intretine. Tata are procura sa o reprezinte oriunde este nevoie..stam aici din 1989 de la moartea bunicului..noi incercam sa obtinem terenul pe care il avem imprejmuit cu gard de la masuratoarea din 1995 facuta de comisia locala de la primarie..aveam 1925 mp pe actul de mostenitor al fostei propietare dar nu era valabil deoarece pe numele bunicii erau numai 200 mp..asa se facea atunci..restul era colectivizat cred..acum ne judecam cu vecinul care isi doreste gradina mea chiar daca el deja a revendicat in jur de 7000 mp cu ajutorul fiicei sale care are o functie in primarie si ne tot pune bete-n roate sa nu putem face actele.avem prima infatisare pe 13 martie..de la 1925 mp pe care ii foloseam din 1982 de cand am cumparat am ramas cu 800 mp pe care ii avem si acum imprejmuiti cu gard din 1995..dar vecinul lacom cum e isi doreste si gradina mea...ne.a inconjurat cu revendicarile lor..revendica continuu terenul respectiv apartinea primariei..au titlu de propietate dar nu e intabulat..din 7000 mp ei au intabulat 1750 mp..vecinul mai nu vrea sa semneze p.v. de vecinatate si n-am avut de ales..a trebuit sa-i dam in judecata..voi avea martori fosta propietara,un fost consilier care a participat la masuratoarea din 1995 si un vecin care va declara ca noi am folosit gradina in toti acesti ani..sper sa reusim de data asta ca de multi ani ne chinuim sa facem ceva dar ne lovim de acte..vecin..primarie..ma scuzati ca am intins vorba atat dar vreau sa intelegeti de ce nu putem obtine autorizatie..sa facem cadastru sau orice apartine de primarie in legatura cu actele..o seara placuta si va multumesc frumos pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva va trebui sa intrati in legalitate si la primarie.
Pana atunci, fara autorizatie de ctie. de la primarie nu puteti construi legal si va expuneti la amenzi contraventionale.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Titlu de propietate Andreea cip Andreea cip Buna seara..din nou...tot merg din avocat in avocat dar e foarte greu sa se gaseasca o solutie pentru problema incurcata cu care ma confrunt...daca bunicii mei ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta..abuz in serviciu? Andreea cip Andreea cip Buna ziua..sunt pe acest forum de anul trecut..am mai scris despre problemele mele..problema de acum este urmatoarea: daca am depus o cerere la primarie in ... (vezi toată discuția)