avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare vătămare corporală din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare vătămare corporală din culpa

Buna ziua.

În urma cu cateva zile ( marti) am fost implicată intr-un accident rutier din care a rezultat rănirea unui domn pe trecere de pietoni semnalizata.
Fapta s-a întâmplat seara, pe întuneric și lapoviță. Efectuam un viraj la stânga pe o stradă cu o bandă pe sens. Intersecția fiind aglomerată, nu am observat cand acest pieton s-a strecurat printre mașinile oprite din sens opus pe trecere, lovindu-l usor. Acesta nu a cazut in momentul impactului. Am coborât sa il ajut, domnul mergând pe picioarele lui. A vrut să mergem la spital, unde au fost înștiințate de asistente organele de poliție.
I-au fost luate declarațiile acolo iar eu m-am intors la locul faptei însoțită de poliție care a început să ia probe. Urma să dau declarație în aceeași seară doar ca a intervenit alt accident. Urmeaza sa o dau maine.
Tin sa mentionez ca m-am intors la spital până domnul a iesit de la urgente minore, pe picioarele lui, putin schiopatand.
Am luat legatura cu soția acestuia a 2a zi. Am vorbit prietenește timp de 20 de min la telefon urmând să sun mai pe seara din nou deoarece soțul dormea. Am sunat si nu mi-a mai raspuns. Ziua următoare si la fel si astazi(vineri), nu imi raspunde.Nu stiu daca a fost eliberat certificat medico-legal sau dacă a depus plângere. M-am oferit soției sa ii plătesc medicamente sau sa ajut dacă are nevoie de ceva. Aceasta mi-a spus că nu se baga peste deciziile soțului.
Imi asum fapta in ceea ce priveste neacordarea priorității ( permis suspendat si amenda) . Imi este frica însă de partea penală. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Tudor , utilizator 19:21, 23 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc din suflet pentru raspuns. Nu am comis nici o infractiune din cele mentionate. La momentul eliberării din spital, avea o zgarietura mica pe glezna, aceasta fiind si umflata. Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de pietoni greu vizibila sabin cj sabin cj Accident In 7.12.2008 am condus un Mitsubishi Colt in Cluj-Napoca si, pe timp de lapovita, intuneric perfect si carosabil murdar, am lovit o batranica ... (vezi toată discuția)
Accident auto Nico84 Nico84 Soțul meu a fost izbit acum 2 zile de o masina. El, din fericire, a scăpat doar cu o zgârietura la palmă stânga, la genunchi și o durere la mușchii ... (vezi toată discuția)
Pieton accidentat pe trecere sau fix lângă, fără să-l observ, ... garetbora garetbora Pieton accidentat pe trecere sau fix lângă, fără să-l observ, era puțin băut, a fost proiectat în afara drumului pe partea din dreapta. Nu am frânat ... (vezi toată discuția)