avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La vanzarea unei masini - Cui i vine amenda - daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La vanzarea unei masini - Cui i vine amenda - daca cumparatorul nu inscrie masina la politie si face intre timp amenzi?

Buna ziua.
Vrea sa-mi vand masina. Am citit pe net - cumparatorul are o perioada de 30 zile sa finalizeze procesul de inscriere.

Ce se intampla daca cumparatorul face contraventii in aceasta perioada?
Avand in vedere ca eu ca vanzator ii dau masina odata ce mi se dau banii - cumparatorul poate sa nu o mai inscrie - si sa circule cu ea asa .. facand amenzi sau infractiuni. Nu pot sa controlez ce face cumparatorul.

As vrea sa stiu daca contractul de vanzare cumparare ma absolva pe mine de la aceste eventuale contraventii ce cumparatorul le poate face.

Am prieteni care sustin ca voi fi responsabil pentru orice gafa pe care cumparatorul o va face in aceasta perioada. Ca voi platii amenzi pe Rovineta, Radare etc.. Ca trebuie sa gasesc un cumparator in care sa am incredere. Asta nu mi se pare corect. De ce legea m-ar pune in situatia sa am incredere intr-un necunoscut.

As vrea sa mi se confirme ca nu voi avea deloc acest fel de probleme - sau in caz ca intradevar aceasta este o posibilitate - va rog sa-mi sugerati ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:22, 23 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu puteti sa controlati ce face cumparatorul,dv ca vanzator precaut aveti dreptul sa informati oficial autoritatile SPR,CNDNR ca ati tranzactionat dreptul de proprietatea la data X,
asupra vehiculului cu datele de identificare Y in favoarea lui Z
Daca instrainati vehiculul completati si rubrica speciala de pe verso talon "instrainat catre "
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte foarte bun si la obiect raspunsul dnei ynocentta, si ca atare dle Aion, in secunda doi dupa ce ati vandut autovehiculul (avand la dvs copiile dupa actul de vanzare, dupa certificatul fiscal, dupa buletinul cumparatorului si dupa talonul completat cu mentiunea "instrainat catre xyz", mergeti la taxe si impozite locale si solicitati radierea din evidentele fiscale, apoi mergeti la serviciul inmatriculari si depuneti o informare privind vanzarea care va fi notata provizoriu in Registrul national al mijloacelor de transport, abia apoi mergeti acasa si puteti sta linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina si primesc amenzi sanduene sanduene am vandut masina in anul 2007, am facut coontract vanzare-cumparare, am scos o de la sectia financiara urmatori pasii fiind sa o inscrie noul proprietar, ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de inmatriculare enepaul enepaul Buna ziua. Anul trecut pe data de 8 februarie am vandut o masina, pe spatele certificatului de inmatriculare a fost scris \"instrainat catre persoana care a ... (vezi toată discuția)