avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O constructie usoara legata de casa cumpărată pr8n ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O constructie usoara legata de casa cumpărată pr8n prima casa

Buna ziua ! As vrea sa fac o constructie usoara...din osb izolat la exterior cu polistiren si în interior va fi rigips. Credeti ca ar afecta intr-un fel constructia....proiectul....sau ar fi vreo problema din partea băncii sau a firmei care face asigurarea...?
Cel mai recent răspuns: cosmina_marina , utilizator 09:19, 5 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati mai intai un certificat de urbanism si apoi faceti un proiect si veti afla daca este legala constructia ce urmeaza a se ridica . (AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE SE VA ELIBERA DOAR IN BAZA ACESTOR ACTE (PLUS ALTELE BINEINTELES DAR ACESTEA SUNT DE BAZA )
Teoretic, dacs edificati constructia respectand legislatia in vigoare (autorizatie consa truire si intabulare) ipoteca legala in favoarea bancii si a fondului de garantare se va extinde prin accesiune si asupra noii constructii, deci teoretic, garantia nu ar avea de suferit in nici un fel.
Brokerul de asigurare nu va avea nimic de obiectat, poate va creste putin prima.


Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Solicitati mai intai un certificat de urbanism si apoi faceti un proiect si veti afla daca este legala constructia ce urmeaza a se ridica . (AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE SE VA ELIBERA DOAR IN BAZA ACESTOR ACTE (PLUS ALTELE BINEINTELES DAR ACESTEA SUNT DE BAZA )


Am încheiat primul an de plata a ratei...și am fi vrut sa facem o bucătărie afara legata de casa...sa mutam intrarea în casa mai în fata ca sa putem face intrare și în bucătărie din holul acela.
Mă împiedică banca in vreun fel sa fac acea construcție ??? Ar fi 2 pereți de ridicat. Restul ar fi cei de la casa.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie sau extindere si reparatii? bioana70 bioana70 Buna ziua !Va rog sa ma ajutati cu un sfat .Doresc sa demolez o bucatarie de vara care este trecuta in contractul de v-cumparare sub denumirea de anexa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand un ap prin programul prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare. ContSters254393 ContSters254393 in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica prietenulomului prietenulomului S-a depus epertiza tehnica in cosntructii . Am observat o supraevaluare clara . Ex : o extindere ( doi pereti dintre care unul are decupatura pentru usa de ... (vezi toată discuția)