avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am obtinut hj definitiva si irevocabilă pentru un ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am obtinut hj definitiva si irevocabilă pentru un autoturism

Buna ziua, am mai avut aceasta neclaritate dar cred ca nu am întrebat bine si sunt inca confuz. In 2003 am vândut o masina dar nu am urmat pasii pentru a radia de pa fisc si politie acea masina. M-am trezit in 2017 cu o poprire de pa fisc pentru ca am de platit impozit pe acea masina..
Pana atunci nimic, nici o amendă, nici o înștiințare....ciudat...
Am avut noroc si am gasit actul de vanzare si l-am actionat in instanta pe cumpărător cat si organele fiscale ai politia rutiera ( ultimele două pt a-mi radia masina). Am castigat parțial procesul cu rezoluția astfel: se constată că a fost transmis dreptul de proprietate la Data din 2003 , iar pt celalalt două ca fiind nefondate pentru ca nu am depus inca cererea. Acum conform codului fiscal Art 264 eu datorez taxe pana in momentul înstrăinării. Ori daca instanta spune ca eu am transferat dreptul de proprietate in 2003 ..... Am fost la fisc si mi-au spus sa astept raspuns in maxim 30 de zile. Pentru moment am dat la fisc deja in jur de 7000 de roni prin actul de poprirea facut de aceștia in 2017. Ma poate ajuta cineva cu informatii si in caz de nevoie cu o reprezentare juridică? Multumesc
Cel mai recent răspuns: petrub , utilizator 17:58, 27 Februarie 2018
Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Puteti studia catalogul consultantilor de pe forum si eventual puteri contacta prin mesagerie privata sau puteti face solicitare oficiala direct la baroul local de avocati
Autoritatea fiscala conform disp cod fiscal dispune radierea bunurilor de pe rolul fiscal al contribuabililor ulterior depunerii documentelor justificative
Dv nu ati depus in termen legal documentul de instrainare,motiv pentru care din 2003 ati acumulat debite aferent vehicul neradiat
Veti putea radia auto dupa depunerea documentului de instrainare vehicul si dupa achitarea integrala a debitelor in evidenta
Buna ziua, imi cer scuze daca am încălcat regulamentul. Am tinut sa revin pentru ca poate expunerea mea o sa ajute si pe alții aflați dintr-o greșeală in situația mea. Astăzi mi-a fost radiată masina conform actului de v-c din 2003 asupra căruia instanta a confirmat autenticitatea si a consemnat ca dreptul de proprietate a fost transferat în 2003. Astăzi am primit certificatul de radiere cu debit 0 si deduceri de 7000 roni,deci fara achitarea asa cum am citit in postul anterior,a tuturor debitelor, si mi-au fost inmanate informarile de ridicare a poprililor.Acum astept sa vad ce imi spun, pentru ca de cand am avut poprirea in 2017 si pana azi am plătit 7000 roni din totalul de 14000, dar inspectorul vedea doar anul 2018 de unde rezulta ca trebuie sa imi restituie doar 740 roni, cei plătiți anul acesta.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
petrub, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut o masina in 2003 petrub petrub Am vandut o masina in 2003 dar din neglijenta dupa ce am scos fiscalul nu m.am intors la fisc sa o radiez. Vel care a cumparat masina mu a inmatriculat-o. Am ... (vezi toată discuția)
Nu pot radia mașina care este doar la fisc pe numele meu Iulian8484 Iulian8484 Buna ziua. De câțiva ani ma tot chinui anual sa radiez o mașina care nu este pe numele meu decat la fisc. Mașina a fost la mimeni doar 2 săptămâni apoi ... (vezi toată discuția)
Obligatie radiere masina si transfer drept de proprietate ionita_elena_catalina ionita_elena_catalina Acum 2 ani am vandut o masina si cel care a cumparat-o nu si-a mai indeplinit obligatiile. Am acum in mana o Hot. Jud. definitiva investita cu titlu executoriu ... (vezi toată discuția)