Tatal unei prietene a decedat in urma cu 17 ani si 6 luni. In urma lui au ramas sotia, prietena si fratele ei. In permanenta fratele a cautat motive sa nu se faca dezbaterea succesiunii si pana acum nici nu s-a facut. Acum prietena a constatat ca din casa mamei au disparut actele proprietatilor familiei , certificatul de deces al tatalui si chiar si certificatul de nastere al mamei. Exista suspiciuni ca toate actele mentionate ar fi fost sustrase de frate in scopuri nu foarte clare.
Desi dupa calcule reiese ca dezbaterea succesiunii ar presupune costuri destul de mari acum din cauza imozitului ce trebuie platit, in aceste conditii ,s-a hotarat sa o deschida.
Intrebarea mea este: in cazul in care actele de proprietate nu apar ele pot fi inlocuite de alte dovezi de proprietate? Daca da care ar fi acestea?
Va multumesc!
Buna seara
1. Pentru actele de proprietate trebui sa se mearga la emitentii lor si sa se solicite duplicate.
2. Daca se inteleg atunci merg la notar
3. Daca nu se inteleg atunci trebuie sa se adreseze instantelor.
Succesiune
zflorentina
Buna ziua,
am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune.
Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)