O asociatie agricola, cedează in folosinta gratuita Consiliului Local un post de transformare energie electrica, pe toata durata existentei instalatiilor. Acum primarul someaza proprietarul sa-si puna contor de inregistrare separat si doreste initierea unui proiect de hotarare pentru incheierea unui contract de comodat. Este posibil asa ceva.
ocup temporar functia de secretar comuna. Intrebarea este daca se poate inapoia catre societatea agricola o parte din transformator pentru se putea instala contor de masurare separat. Cum si cine poate stabili partea ce va fi inapoiata asociatiei? Nici cei de la Cez nu stiu sa ofere detalii în acest sens. Nu s-au mai confruntat pana acum cu asa ceva. Din documentele existente in instituție nu se poate constata daca acel transformator este al CEZ sau al asociatiei.
Revocarea ca act juridic unilateral de vointa nu este incidenta in situatia data, pentru ca din ce spuneti, este vorba despre un contract de folosinta gratuita, iar contractul presupune acordul comun de vointe in cazul incheierii, modificarii sau incetarii acestuia. Prin HCL puteti sa modificati contractul in vigoare, insa in ceea ce priveste transformatorul si bransamentul cred ca problema este de competenta Cez-ului, pentru ca pe de-o parte consumatorul poate sa intervina doar pana la bransament, iar pe de alta parte orice modificare si instalatie de contorizare trebuie facuta cu proiect si avizare, asa incat apreciez ca trebuie inceput cu proiectul, si in functie de documentele solicitate, puteti face ulterior si modificarea contractului de folosinta gratuita (si nu invers). Nu mai stiu, la consiliul judetean sau la prefectura exista un serviciu juridic de indrumare in sensul celor discutate, si va recomand sa va informati si acolo.