avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.In urma cu 3 ani m-am separatde sot care traieste si munceste in Germania.Avem 2 copii majori pe care ii ajutam impreuna.Locuim intr-o locuinta sociala care este pe numele sotului,dar el nu mai contribuie financiar la cheltuielile familiale.As dori sa divortez,dar el nu e dispus sa mi acorde divortul.As dori sa trec locuinta pe numele meu ,pentru ca eu platesc absolut totul.Mentionez ca locuinta este cu chirie din fondul locativ al primariei.Ce ma sfatuiti sa fac in privinta divortului si a locuintei?Multumesc
Cel mai recent răspuns: nika7221 , utilizator 10:58, 3 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti fie divorta din culpa, fie ca urmare a separarii indelungate a sotilor. Veti proba fiecare din aceste motive in fata instantei, iar divortul se poate pronunta indiferent daca sotul e de acord.

La desfacerea căsătoriei, dacă nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg, beneficiul contractului de închiriere poate fi atribuit unuia dintre soţi, ţinând seama, în ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa în desfacerea căsătoriei şi de posibilităţile locative proprii ale foştilor soţi conform art.324 C.civ.
Va multumesc frumos.Seara buna va doresc.
De comun acord vom divorta la notar.Eu v a trebui sa mi fac un nou buletin in 15 zile,insa apartamentul este pe numele lui.El este de acord sa mi cedeze mie contractul de inchiriere cu primaria insa pentru un nou contract imi trebuie buletin.Poate fostul sot,care este titular ,sa mi faca domiciliul la aceeasi adresa ,unde de altfel si locuiesc?Apoi sa trec contractul de inchiriere pe numele meu?Sau cum sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- beneficiul locuintei; partaj tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: sora mea a decis sa divorteze.Este casatorita din data de 1.iulie.2000 si nu are copii.Locuieste intr-o ... (vezi toată discuția)
Contract chirie afi in contextul unui divorț. Sorina1986 Sorina1986 Buna ziua In urma multiplelor neînțelegeri între mine și soț, am hotărât să depun actele de divorț. Având 2 copii minori, mă gândesc unde vom ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)