avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si eventual partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si eventual partaj

Daca se poate sa imi adreseze cine o idee un sfat.Sunt casatorit de 4 ani de zile,dar sincer sa fiu la o luna dupa casatorie doar la primarie am decis sa mergem in italia ,acolo dupa o luna sotia mea deja avea pe cineva bineinteles cunoscut de mult,la cel mult 3 luni ea a zis sa vin acasa eu m-am intors acasa iar ea intre timp si-a facut viata cu acel barbat.Asta e povestea pe scurt,insa eu cu ea nu am convietuit decat sa zic maxim 4 luni.Se fac 4 ani anul acesta in mai de cand nu ne-am vazut nu suntem impreuna,ea are pe cineva eu pe altcineva.Ce vreau sa intreb ce pot face sa dau divort in lipsa la tribunal pt ca in tara nu vrea sa vina numele meu nu vrea sa si-l schimbe insa as vrea sa dau divort in lipsa la tribunal.Inca are adresa pe numele meu dar as vrea sa dau divort.Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti cum si ce trebuie sa fac.Va multumesc din suflet anticipat.Si inca ceva.Eu am o garsoniera cumparata de la primarie inainte de a ma casatori cu aceasta persoana,mentionez cumparata cu multi ani inainte de a ma casatori.Ea face parte la ea?Se poate face partaj desi am contract cu anul cand am cumparat-o anul cand ne-am casatorit pot dovedi cu acte concret.SI asta voiam sa stiu daca legea ma obliga sa fac partaj desi nu am nimic cu ea impreuna dati-va seama ca a trait cel mult 4 luni ..Din nou va multumesc anticipat va rog si sper sa imi fiti de mare ajutor.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:57, 26 Februarie 2018
Daca garsoniera este cumparata inainte de casatorie este bunul dvs propriu si sotia nu are nici un drept.Divortul este banal in situatia dvs inteleg ca nu aveti copii,sunteti despartiti in fapt...Contactati un av pt a va ajuta macar cu formularea actiunii daca nu va permiteti sa va angajati pt a va reprezenta si in proces singura problema care va amana putin procesul este procedura de citare cu sotia,dar nu este un impediment de nerezolvat.
Buna seara,
Daca sunteti in tara va trebui sa va adresati instantei cu cerere.
Ca se prezinta sau nu nu are importanta.
Trebuie sa probati ca nu mai aveti nicio legatura de cel putin 2 ani.
Daca sunteti in strainatate va trebui sa imputerniciti pe cineva cu procura speciala care sa va reprezinte in divort in aceleasi conditii.
E cumparata de mine cu multi ani inaintea casatoriei garsoniera.Copii nu avem bunuri nu avem nu avem nimic va dati seama ca am trait cu ea 4 luni dar nu cred.
Iar legatura cu ea cu fosta sotie nu am de 3 ani si 9 luni dar absolut deloc nici-o legatura.
Daca nu puteti sa indicati un loc unde sa fie citata sau daca nu locuieste la adresa indicata de dvs este posibil ca instanta pe langa citare prin publicitate si afisare la usa instantei sa desemneze un av curator care sa reprezinte interesele sotiei si al carui onorariu3-400 lei urmeaza sa fie achitat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj claudiu2012 claudiu2012 Buna ziua, Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot ... (vezi toată discuția)
Divort american leorot leorot 1. eu - cetatean american si roman 2. ea - cetatean roman. 3. nu avem copii, eu am cumparat din banii mei o garsoniera si o masina in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)