Situatia mea: am un baietel de 10 luni. Eu si tatal lui nu suntem casatoriti. De ceva vreme nu ne mai intelegem, imi reproseaza anumite lucruri despre familia mea, nu suporta ca copilul sa stea sau sa fie atins de familia mea, tiinand cont ca familia mea ne ajuta financiar... Noi locuim cu chirie intr-un apartament cu 2 camere care ne duce in jur de 1700 de lei cu tot cu intretinere, El nu lucreaza deoarece beneficiaza de indemnizatie, adica 1250 de lei plus 200 de lei alocatia copilului... deci se deduce ca el nu are posibiliatatea de a creste copilul...Eu nu lucrez deoarece stau 24/24 cu copilul.. Ideea este ca veau sa renunt la relatie pentru ca este toxica cat si pentru mine si pentru copil... adica jincniri, tipete, si chiar si violenta( violenta adica: imbranciri si palme) Se poate sa imi pastrez copilul doar in custodia mea?? Eu nu am locuita, familia lui are o casa dar el nu are nici un act legitim ca sa demonstreze ca are un domiciliu stabil sau al lui...Se poate sa iau custodia copilului si sa imi cresc singura copilul binenteles intretinuta de familie pana copilul va fi destul de mare pentru a merge la gradinita sa pot munci?
Buna seara,
Va trebui sa solicitati in instanta sa se constate ca domicilul minorului este la dumneavoastra, sa solicitati o pensie alimentara
si sa solicitati sa se stabileasca exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti (nu incercati sa sa solicitati exercitarea doar de dumneavoastra pentru ca nu cred ca veti avea sanse.)
Va mutati la parinti sau in alta locatie si gata.
Daca tatal minorului are in continuare atitudini violente puteti solicita un ordin de restrictie.
Familia mea este plecata in strainatate.. pot doar sa imi iau chirie... Ideea e ca el tot imi spune ca eu nu am cum sa imi iau copilul.. ca nu am locuinta, nici venituri justificate..