Buna ziua. In urma unui concubinaj de aproape 4 ani a aparut un copil. Copilul avand in prezent varsta de 2 ani . Tatal copilului a plecat in strainatate la femeia cu care are o relatie de cateva luni , el spunandu mi ca pleaca la munca pentru as achita datoriilr care le a facut la jocurile de noroc. Vreau sa mentionea ca timp de 1 an de zile el nu a contribuit deloc la cresterea copilului , nici financiar , nici petrecandu si timpul cu el . Doresc sa ma ajutati si sa ma indrumati ce ar trebui sa fac pentru a castiga custodia totala (daca e posibil ).
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei pentru a solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului la dumneavoastra.
Cu privire la exercitarea autoritatii cred ca in proportie de 80% se va dispune ca ea sa fie exercitata de AMBII parinti.
Domiciliul va fi la dumneavoastra in proportie de 99%
Solicitati si pensia de intretinere de la tata.
Poate sa hotarasca instanta ca domiciliul copilului sa fie la el datorita faptului ca are apartament cu 3 camere (momentan apartamentul este al patintilor insa il vor da lui ) , iar eu ma voi intoarce acasa la parintii mei (care au un apartament cu 2 camere ) sau cu chirie pana voi reusi sa mi iau apartamenr prin prima casa.
În condițiile date nu cotez nici eu cu sanse tatăl.
Va fi greu de obținut custodia edclusiva dar cu restul aveti sanse mari.
Trebuie dovedit la ce va trebuie custodia exclusiva.
N-are importanță că are apartament cu 3 camere, aveți șanse mari să obțineți stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, luați-vă însă un avocat bun.