avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vă rog să mă ajutați cu un răspuns Fata mia de 18 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns Fata mia de 18 ani trăiește ...

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns Fata mia de 18 ani trăiește cu baiat de etnie romă, nu sunt căsătoriți și au un copil de 11 luni și de pe timpul când a fost însărcinată au început părinții lui sa o înjure și s-o batjocoreasca pe fata mea! Am adus-o acasă dar ei au venit și au dus-o înapoi amenințând - o ca ii iau copilul și asa ea sa dus înapoi! În familia aceea constant sunt certuri și bătăi se, mai înjură și copiii! La medic nu au fost duși copiii niciodată precizez ca sunt 4 copii mici cu nepoțelul meu în total în familia aceea! As vrea sa știu ce as putea eu face ca bunică ca nepoțelul meu sa nu crească în mediul acela toxic?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:13, 19 Octombrie 2020
Nu prea aveti ce sa faceti atat timp cat fata este majora și dorește să locuiască în continuare în mediul respectiv.In momentul.in care se satură mergeți la un av pt a face demersurile legale în stabilirea domiciului la mama,stabilirea custodie,obligarea tatălui la plată unei pensii de întreținere etc.
Nici sa vorbesc cu protecția copilului nu se poate face ceva? Va mulțumesc
Buna seara,

Daca apreciati ca minorul se dezvolta intr-un mediu toxic, puteti formula o sesizare la DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.

Fiica dumneavoastra locuieste acolo, asadar,optiunea acesteia este de luat in consideratie.

Daca, insa , aceasta decide sa rupa relatia de concubinaj si sa locuiasca alaturi de dvs, ori singura, locuinta minorei va fi stabilita la ea, conform art. 400 din Codul civil.

Autoritatea parinteasca este exercitata in comun, de regula.

Copilul are o varsta frageda, asadar, locuinta acestuia va fi stabilita la fiica dumneavoastra.

Instanta de tutela stabileste masurile referitoare la minori in functie de interesul superior al acestora.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului ... R_oxy23 R_oxy23 Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului meu. Copilul are 10 luni. Întrebarea mea este ce șanse am ca copilul meu sa nu locuiască ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Buna ziua! Va rog sa.mi spune.ti si mie ce sanse am ca mama sa castig custodia copilului meu in varsta de 3 ani rezultat dinr\'un concubinaj de 5 ani iar eu am ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu o situatie cel putin ciudata, si mi-ar prinde bine putina consiliere PaulAdrian92 PaulAdrian92 Ma numesc Paul, am 19 ani si m-ar interesa o solutionare legala la problema care ma chinuie de ceva vreme. Prietena mea, este minora (15 ani) si trece prin ... (vezi toată discuția)