avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice DUAE SI DOCUMENTE JUSTIFICATIVE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

DUAE SI DOCUMENTE JUSTIFICATIVE

La o procedura simplificata am solicitat o clarificare la faza de evaluare DUAE privind modalitatea de indeplinire a experientei similare dar nu am solicitat si prezentarea unui DUAE revizuit asa cum prevede notificarea ANAP privind utilizarea DUAE si nici ofertantul nu a prezentat DUAE revizuit ci doar raspunsul la solicitarea de clarificare
In urma raspunsului la clarificare am admis oferta in faza de evaluare DUAE iar ulterior oferta s-a clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire.
La momentul depunerii documentelor justificative constat ca ofertantul nu indeplineste criteriul privind experienta similara desi la faza DUAE am admis aceasta oferta.
Ce pot sa fac in aceasta situatie stiind ca potrivit art.132 alin.1 din HG 395/2016 aveam obligatia verificării modului de îndeplinire a experientei similare prin analizarea conţinutului DUAE?
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 12:10, 26 Februarie 2018
Comisia de evaluare poate reveni oricand asupra unei decizii atunci cand constata ca a efectuat o evaluare eronata sau in cazul unor omisiuni.
In acest caz, opinia mea este ca ar trebui sa parcurgeti urmatorii pasi:
- anulat raportul si comunicarea prin care s-a stabilit rezultatul evaluarii DUAE pentru acest ofertant .
- solicitarea prezentarii de catre ofertant a DUAE revizuit si comunicarea motivelor pentru care acesta este solicitat.
- evaluarea DUAE revizuit, intocmirea unui nou raport si comunicarea rezultatului evaluarii DUAE (admis/respins) catre ofertant.
- reluarea procesului de evaluare in vederea stabilirii clasamentului rezultat in urma evaluarii DUAE revizuit al acestui ofertant.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea obligatorie a duae pentru a participala la o licitatie publica? dgbvdjrityii dgbvdjrityii Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am pierdut o licitatie pe motivul ca nu am completat DUAE insa la descrierea continutului anuntului se ... (vezi toată discuția)
Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte Dana S Dana S La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)