Nu știu exact dacă așa se numește însă situația stă în felul următor: unchiul meu vrea să-mi ofere apartamentul său cu contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Este vorba de acel tip de contract în care aș intra în drepturi după decesul său, fără a-l plăti. Am înțeles că nu este contract de donație.
Problema mea este că există un moștenitor direct care după decesul său ar putea încerca să atace acest contract. În ce măsură ar și reuși?
Știu că va fi un proces lung și dificil însă mă gândesc că atât timp cât mi-aș îndeplini obligațiile contractuale, nu prea ar avea cu ce să atace...
Este fiică cealaltă persoană... Deci este moștenitor direct....
Momentan proprietarul are 60 de ani și este în toate facultățile mintale. Nu știu dacă și-ar avea rostul dovezile cu privire la sănătatea sa mintală. Mai ales în condițiile în care eu sunt psiholog. N-aș vrea să pară că am încercat să mușamalizez ceva...
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu il platiti de ce doriti vanzare- cumparare?
Vorbim de prestatii diferite: plata pretului versus prestarea ingrijirii, lucruri care nu se amesteca.
Mai pe romaneste: Ori faceti vanzare, ii dati bani si deveniti proprietar, ori incheiati un contract de intretinere, il ingrijiti pentru restul vietii, urmand sa intrati in proprietate la deces.
Intrebare
elenabr
Buna ziua. Suntem o familie de tineri casatoriti si am dori sa obtinem un raspuns concret la o problema care ne macina. Practic, nu stim ce sa facem. Ni s-a ... (vezi toată discuția)