Nu știu exact dacă așa se numește însă situația stă în felul următor: unchiul meu vrea să-mi ofere apartamentul său cu contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Este vorba de acel tip de contract în care aș intra în drepturi după decesul său, fără a-l plăti. Am înțeles că nu este contract de donație.
Problema mea este că există un moștenitor direct care după decesul său ar putea încerca să atace acest contract. În ce măsură ar și reuși?
Știu că va fi un proces lung și dificil însă mă gândesc că atât timp cât mi-aș îndeplini obligațiile contractuale, nu prea ar avea cu ce să atace...
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
da, daca e sanatos, nu are rost sa il trimiteti sa ia certificat privind discernamantul .
Daca e sanatos si tanar, trebuie sa va ganditi bine daca alegeti un contract de intretinere, se prea poate sa il intretineti muuult timp, sa fiti pregatit sa intretineti persoana si cu dementa, alzheimer etc, daca apucati si prestati 20 de ani si va saturati in al 21-lea si va ataca fiica, se duce naiba toata munca dumneavostra.
Da, știu! Tocmai d-asta am și întrebat... Dacă aș știi sigur că am șanse de peste 50% să câștig aș risca. Dar dacă nu-mi garantează nimeni acest lucru... nu știu ce să fac...
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca faceti un contract de intretinere nu de fiica sa va temeti, ci de intretinut, in timp.. ca nu stiti ce noroc aveti, cat il veti intretine si in ce conditii. Are 60 d eani.. poate trai pana la 90, poate si mai bine. Am un caz in apropiere, intretinuta are 80 si ceva de ani, are alzheimer, iar fizic e sanatoasa tun, a innebunit-o pe cea care o ingrijeste si e mai bolnava ca ea.
Daca faceti un contract de vanzare, stiti ca e deja casa dvs, dar e o problema daca nu puteti dovedi ca ati platit pretul, e cauza de nulitate, va poate ataca fiica.
Intrebare
elenabr
Buna ziua. Suntem o familie de tineri casatoriti si am dori sa obtinem un raspuns concret la o problema care ne macina. Practic, nu stim ce sa facem. Ni s-a ... (vezi toată discuția)