avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... termen pentru imposibilitate de prezentare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

termen pentru imposibilitate de prezentare

Poate un aparator ales al unei persoane sa ceara instantei si sa i se acorde un alt termen de judecata decat cel stabilit de instanta pentru imposibilitate de prezentare in situatia in care persoana respectiva (parat) a avut deja o cerere pentru lipsa de aparare iar la al doilea termen la care aparatorul a depus intampinare si delegatie la dosar s-a dispus comunicarea intampinarii?

Mentionez ca motivul imposibilitatii prezentarii este acela ca aparatorul ales are termen de judecata stabilit pe aceeasi data la o alta instanta superioara celei in cauza (curte de apel).
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:21, 24 Octombrie 2009
Decat o singura cerere pentru lipsa de aparare este aprobata. in cazul dvs instanta este foarte probabil sa va respinga aceasta cerere, dar se poate amana pronuntarea pentru ca aparatorul dvs sa depuna concluzii scrise
Dar daca in intampinarea depusa de aparator au fost invocate niste exceptii si cereri prealabile fondului, in lipsa acestuia instanta le poate pune in discutie din oficiu si sa acorde termen pentru a se pronunta asupra lor?

Si in aceasta situatie, daca in intampinare nu s-a intrat in fond, exista riscul sa se respinga actiunea fara sa se cerceteze fondul?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
serviciuapasarichioi, utilizator
Intampinarea trebuia sa cuprinda si apararile pe fond, nu doar exceptiile.
Daca doriti sa castigati un termen, puteti sa depuneti niste acte prin registratura sau chiar note de sedinta cu completarea apararii pe fond, si atunci exista destul de multe sanse ca adversarul dvs sa ceara termen sa studieze inscrisurile sau in lipsa acestuia instanta sa i le comunice din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Exceptii de fond, procedura Ramona24 Ramona24 Buna ziua, In situatia in care la primul termen soliciti suspendarea cauzei, instanta mai poate ridica exceptiile de fond, procedura....? (vezi toată discuția)
Recurs respins prin... neprezentarea adversarului ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua, de curand am avut un recurs la respingerea unei contestatii la executare. In cererea de recurs explicitam greselile de obiect ale executarii. In ... (vezi toată discuția)