avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in justitie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in justitie!

Va rog a ma ajuta cu un raspuns!Daca nu am facut cerere reconventionala ptr. partaj...acel 50-50%pe care cu onor statul roman i-l ofera si celui care considera ca nu are nici o obligatie fata de fosta familie.....se poate modifica pe parcursul procesului daca aduc anumite probe....sau ramane ca in cursul procesului sa se mai faca doar evaluarea !Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:26, 23 Octombrie 2009
Daca nu s-a cerut mai mult de 50% de reclamanat nu aveti probleme.
Daca s-a cerut 100% aveti probleme daca se dovedeste ca are dreptate.
Daca nu dovedeste nimic se ramane pe 50%.
In natura bunul il va primi reclamantul.

avocat Claudiu Lascoschi
Vreti sa spune-ti ca el va primi in natura ap. in care am ramas eu impreuna cu baiatul...pentru ca lui i s-au rascolit hormonii?(a parasit domiciliul)
Faceti cerere reconventionala pentru ca altfel veti avea probleme.
Ati inteles cum sta treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Cu scuzele de rigoare...:In natura bunul il va primi reclamantul....
Va exprimati de parca ar fi un articol de lege ....care ar suna cam asa :
Art.000 alin 0: Cel care reclama un bun il va si primi in natura!!!:)).....
1.Se vorbeste de un proces de PARTAJ ;
2.In cadrul procesului de partaj, reclamantul poate sa ceara si 100% dintr-un bun comun
, ( cam asta se discuta la un proces de partaj, nu?), ca va primi 100% cand i-mi va creste mie par in palma....chiar daca unul din soti nu are serviciu, tot se considera ca munca depusa in casa este "un venit" adus de acel sot;
3.Faptul ca nu a facut cerere reconventionala la procesul de partaj....ei aici e de discutat... In acest proces se va apara cu probele avute la indemana( facturi, chitante, martori,inscrisuri, etc) dar nu va putea ataca...
Nu am facut cerere reconventionala deoarece la prima infatisare nu am fost citata,am cerut citata dupa sedinta (nu stiam ce contine,) d-nei judecatoare,la a doua infatisare a cerut avocatul lui tranzactie...nu s-a facut...apoi am fost amanati din cauza grevei...cand sa depun cerere reconv.?mai mult de atat este dureros ca statul sa iti ceara 3% dintr-un bun muncit de tine..de fapt dupa acest partaj saracesti....ce anume iti impoziteaza?am vreun profit din asta?dupa ce" ca" cei in situatia mea sunt disperati de situatie...mai iti dau si ei in cap....halal tara...in alte parti dupa abandon...nu mai primesti nimic...aici ii incurajeaza chiar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Partaj zuzi zuzi Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In ... (vezi toată discuția)
Partaj danielaburlea danielaburlea Bunaseara. Sunt in actiune de partaj cu fostul meu sot.Am avut deja 2 termene de care eu nu am stiut nimic.Acum am aflat ca pe 13 mai am un proces ... (vezi toată discuția)
Intampinarea pentru partaj lelia20052006 lelia20052006 Divortata in aprilie 2006, am ramas in apartamentul cu 3 camere , impreuna cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(atunci unul clasa a8-a,a dat capacitatea ... (vezi toată discuția)