avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare despre copii.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare despre copii.

Buna ziua,

as avea si eu o intrebare daca imi permiteti. As vrea pe cat se poate sa ramanem la partea juridica a intrebarii fara sa trecem pe partea personala.

Intrebarea ar fi: As vrea 1-2 copii. In cazul in care gasesc o persoana de sex feminin (sunt in proces de cautare), cine ar fi dispusa contra cost sa aduca la viata 1-2 copii, exista posibilitatea din punct de vedere juridic sa intocmim un act pe baza caruia fiecare din cele doua parti sa isi respecte angajamentele? Ambele parti ar avea drepturi si obligatii.

Eu din partea mea as pune la dispozitie suma pentru serviciile persoanei respective (in jur de 100 mii de Euro - bani depusi intr-un cont anume), sumele necesare pentru analize genetice (acestea ar fi decisive pentru selectarea persoanei potrivite); alte analize specifice; inseminare artificiala; consultatii medicale periodice; o suma lunara pentru a avea o alimentatie adecvata; inchirierea unui imobil; angajarea unor persoane cine sa o ajute in perioadele avansate ale sarcinii.

Persoana respectiva ar trebui sa se conformeze unor obligatii pe cat de simple pe atat de normale. Sa se tina de un plan de alimentatie bine stabilita; sa nu fumeze; sa nu bea; sa nu aibe relatii cu alte persoane (pe timpul sarcinii); deci sa aiba o conduita normala.

Contractul ar trebui sa contina toate drepturile si obligatiile ambelor parti. Pe langa drepturi si obligatii ar trebui sa fie mentionat ca, dupa nasterea copiilor persoana respectiva: "de buna voie si nesilita de nimeni se obliga sa renunte la orice drept asupra copiilor".

Eu personal nu cred ca un astfel de contract nu s-ar putea realiza. Ce alte solutii asemanatoare ar mai exista.

In cazul in care nu se va putea intocmi un astfel de contract atunci o sa incerc intr-o alta tara.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: MirceaH83 , utilizator 10:44, 27 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, într-adevăr s-ar putea să fi greșit țara....
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns. Raspunsul a fost foarte scurt si daca nu va deranjez as vrea sa fie mai constructiv. Nu exista cadru legislativ? OK, hai sa o initiem. Ce s-ar putea face in acest sens? O sa aduc aceasta problema in media. O sa contactez persoanele care au puterea de a decide in tara asta (adica parlamentari).

Aici nu e vorba numai de mine ci e vorba de mii de persoane din Romania. Cupluri care nu pot sa aiba copii, femei, barbati care nu vor sa intre intr-o anumita relatie ca sa aiba urmasi.

Ar trebui sa existe cateva legi clare. Orice persoana de sex feminin cine ar vrea sa fie o mama surogat sa o poata face, dar numai o singura data. Cine vrea sa devina donator de sperma sa o poata face o singura data.

Acum ar putea spune cineva ca nu e etic. Parintii isi bat si maltrateaza copii - e etic? Cupluri se despart iar copii sufera - e etic? Parinti isi abandoneaza copilul nou nascut in maternitate pentru ca nu au nevoie de ei - e etic? Parintii consuma bauturi alcoolice iar copii sufera de foame - e etic? etc.

Hai sa fim seriosi. De ce nu e etic ca o persoana sa isi doreasca un copil? De ce nu e etic ca o persoana de sex feminin sa dea viata unui copil pentru altcineva (normal ca nu poate sa isi dea 1 an din viata pentru nimic - de aceea ar exista compensatii banesti)? De ce nu e etic ca o persoana de sex masculin sa fie donator in favoarea unor cupluri si persoane de sex feminin cine vor sa aiba un copil.

Eu vreau numai cateva idei de la persoane care au studii de specialitate, stiu legile si ce s-ar putea face.

Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde?

O zi buna va doresc.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
MirceaH83, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce vreti dvs e o mama surogat si deocamdata nu avem lege, o puteti face in alta tara. exista posibilitatea sa gasiti o persoana si aici , sa va faca copiii in conditiile dvs , dar nu exista cadru legal si o faceti neoficial cu mari riscuri.
Proiect de lege exista, dar zace undeva de multi ani.
Buna ziua,

va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde la intrebare. Aici e problema, nu exista cadru legal. Nu mi-ar placea sa imi risc libertatea. Daca ar fi vorba de o amenda, nu ar fi nici o problema.

In proiectul de lege este scris ca pot sa apeleze la mama surogat numai femeile care au fost diagnosticate cu infertilitate.

Oricum o sa contactez cativa deputati si senatori (sau poate toti) sa vad daca se poate face ceva. O sa ma mai documentez in ceea ce priveste riscurile (as putea pur si simplu sa platesc pe cineva pentru serviciile respective, dar in ziua de azi nu poti avea incredere in oameni ca isi vor respecta cuvantul. As fi mult mai linistit daca s-ar putea face un contract, sa nu ma trezesc la final ca ma santajeaza - adica pur si simplu nu va renunta la dreptul asupra copiilor pentru ca nu vrea sau eventual ca vrea de 2-3 ori mai multi bani).

Va multumesc inca o data pentru raspunsul constructiv.

Astept si alte pareri, idei constructive.

Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Mama surogat apostol raluca apostol raluca din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt ... (vezi toată discuția)
Minorul în familia lgbt: ce se întâmplă cu el dacă tata decedează iar mama își trăiește viața mai departe cu o altă femeie? Xelavilo Xelavilo In cazul în care o femeie a născut un copil, tatăl copilului a decedat, iar ea își trăiește mai departe viata cu o alta femeie, ce se întâmplă cu ... (vezi toată discuția)