avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea bunurilor

Buna ziua,

Am o intrebare legata de o problema de familie.

Bunicii mei din partea mamei au avut un apartament si o gradina.

Bunicii mei din partea mamei au avut 2 fete: mama mea si matusa mea.

Eu sunt singura la parinti iar varul meu este si el singur la parinti.

Din pacate bunicul meu a decedat 2011 in iar matusa mea a decedat in 2017.

Momentan sunt in viata : bunica mea, mama mea [care este casatorita cu tatal meu] , unchiul meu si varul meu.

Intrebarea mea este legata de impartirea bunurilor:

Cat primeste prin lege mama mea si cat primeste varul meu?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:11, 27 Februarie 2018
Prima dată se dezbate succesiunea după bunic, moștenitori fiind bunica (5/8), mama si mătușa 3/8 (adica 3/16 fiecare).
Apoi se dezbate succesiunea după mătușa (care cuprinde cota de 3/16 de la bunic), moștenitori fiind soțul (1/4, adică 3/64) si fiul (3/4, adică 9/64).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea averii dupa decesul ambilor soti IOANA223 IOANA223 matusa mea a decedat acum 13ani, tatal meu fratele matusii mele dupa decesul acesteia nu a deschis succesiunea pentru dreptul sau la apartamentul pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenire elaparaschiv elaparaschiv In arilie anul acesta a murit matusa mea, sora mamei. La 15 iulie a murit varul meu, copilul matusii. La 1 august a murit si unchiul meu. Matusa si unchiul au ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)