avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... perderea rezidentei dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

perderea rezidentei dupa divort

buna ziua,
Am divortat de cetatean Italian la Oficiul starii civile . El parasise domiciliul ( casa cumparata de mine inainte de casatorie ) inainte de divort , dar acum doreste sa intre in casa si sa ia ce lucruri doreste si cand doreste . Actiunea de partaj nu a fost inaintata deoarece am aceptat divort amiabil si urma sa facem si partajul amiabil. Casatoria a durat 4 ani , a fost facuta in Italia ( am optat pentru legislatia Italiana la casatorie ) si a existat contract de separarea bunurilor. Politia nu doreste sa intervina atata timp cat are rezidenta in acea casa.
Cum ii pot restriction accesul in casa si ce sanse mai am sa-mi pastrez bunuri din casa. Impreuna am facut imbunatatiri la casa, in regie proprie. M-ar ajuta un numar de telefon de la dumneavostra.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 12:42, 28 Februarie 2018
Intrucat imobilul este achizitionat inaintea casatoriei, acesta constituie un bun propriu, ceea ce inseamna ca proprietarul dispune de bun in mod liber, putand deci interzice accesul oricarei alte persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
DIANA POPESCU, Avocat
Trebuie avute in vedere conditiile stipulate in conventia de separatie a bunurilor dobandite in timpul casniciei, in raport de care se poate stabili exact ce bunuri revin fiecaruia dintre soti, precum si modul in care se va realiza lichidarea acestui regim matrimonial.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
DIANA POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)