avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare CI

Ce acte sunt necesare schimbării actului de identitate in cazul in care posed un contract de comodat incheiat intre mine si primărie? Locuinta este una de serviciu si as dori sa imi fac domiciliul la acesta adresă.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:18, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru un nou act de identitate pe motiv de schimbare a domiciliului, sunt necesare urmatoarele acte:
- actul de identitate, aflat în posesie, plus vechea carte de alegător
- certificatul de naştere (original şi fotocopie)
Dupa caz, în funcţie de situaţie:
- certificat de căsătorie (original şi fotocopie)
- sentinţa de divorţ definitivă şi irevocabilă/ certificat de divorţ - inclusiv Conventia intre soti cu privire la minori (original şi fotocopie)
- certificat de deces al soţului/soţiei, (original şi fotocopie)
- certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani (original şi fotocopie)
actul prin care se face dovada spaţiului de locuit, in cazul dvs. contractul de comodat
- dacă domiciliul este al unei alte persoane (prin luare în spatiu), va trebui să fii însoţit de proprietarul domiciliului.
- există şi posibilitatea ca proprietarul domiciliului să nu fie prezent şi să fie suficientă o declaraţie a acestuia de luare în spaţiu plus actul de proprietate, care poate fi dată în faţa poliţistului de siguranţă publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României

Multumesc! Mai am o mica nelamurire, am citit ca ar trebui sa fie contractul de comodat incheiat la notar, dar al meu este incheiat intre mine si primaria localitatii unde lucrez (are numar de inregistrate, dar nu este autentificat la notar). Plus ca am inteles ca este nevoie si de o adeverinta de la Registrul Agricol, cum se poate elibera aceasta in conditiile in care apartamentul este al primariei?
Mergeti cu acel contract. Nu este necesara o alta adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate in urma divortului Mihaela12332 Mihaela12332 Am facut de curand divortul la notar si as dori sa stiu c\'è trebuie sa fac pentru schimbare a carte identitate séparé c\'è trebuie da revin la ... (vezi toată discuția)
Despre buletin RamoMoca RamoMoca Buna se poate face buletinu in alt judet eu ma nascut la hunedoara și as vrea sa al fac la sibiu ma poate lua cineva in spatiu dece acte am nevoie va ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru preschimbare c.i. zburaet zburaet Buna seara. Mentionez ca lucrez in Bucuresti si imi este incomod sa merg pana in provincie de unde sant de loc. Care ar fi posibilitatea legala de a schimba ... (vezi toată discuția)