avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana la intrtinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana la intrtinere

Buna ziua.
La solicitarea presedintelui catre proprietarii ai caror membri de familie vin in concediu o luna ,doua, de exemplu din tari straine, ptr. a face cerere ptr. a fi trecuti la intretinere, acestia refuza.
Asadar, fara aceasta cerere semnata de propietar, ptr. modificare nr. crt de persoane, ce solutie este?
O alta situatie: bunica sau dna ingrijire batran , vin zilnic la program de ora 8 la 18. Aici se poate face o ingelegere ptr. a fi trecuta inca o pers. ptr. o perioada determinata, eventual?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema scoaterii / adaugarii de persoane pe lista de intretinere este prerogativa comitetului executiv. Sigur ca cel mai bine ar fi ca prorprietarul sa se prezinte la sediul asociatiei si sa declare corect nr. corect de persoane. Ei acelasi lucru nu poate sa-l faca in "tari straine".
Cu persoanele care ingrijesc batrani, se poate purta o discutie la asociatie.
Din cate stiu "bonele" de zi nu se trec la asociatie in conditiile cand "mama" este la serviciu - deci daca mama ar fi stat acasa sa aiba grija singura de copil, nu se trecea o persona in plus la asociatie...
Cum va spuneam, discutati la asociatie situatia cu persoana de ingrijire a unui batran, pe perioada determinata, asa cum ziceti dvs.
Succes!
persoana care vine sa aiba grija de copil o face in perioada in care mama nu este acasa. In plus, acea persoana nu locuieste acolo. A locui inseamna sa dormi acolo. Deci daca nu doarme acolo, nu se baga sub nicio forma la intretinere. Simplu. Si legal. Si etic.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator


gera905 a scris:


bunica sau dna ingrijire batran , vin zilnic la program de ora 8 la 18.


Precizati un aspect esential vin la program 8-18
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc
HG nr 1588/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

A locui inseamna sa dormi acolo.



LOCUÍ, locuiesc, vb. IV. 1. Intranz. A-și avea domiciliul undeva, a fi stabilit cu locuința undeva; a sta, a ședea undeva, a domicilia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)