avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Insistențe telefonice pentru plata unei creanțe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Insistențe telefonice pentru plata unei creanțe vechi de 10 ani

Buna ziua..As dori o informatie in privirea neplatii unui contract,abonament la o firma de telefonie mobila si anume orange.Sotul meu,a avut un contract incheiat cu aceasta firma acum 10 ani!!..Ultimele 2 luni al acelui abonament nu au fost achitate de sotul meu din motive financiare..In tot acest timp,de 10 ani,i-au fost trimise scrisori la domiciliul lui de atunci (la parintii lui) de catre o firma de recuperare pt a il anunta sau de ai reaminti de suma pe care trebuie sa o plateasca.In ultimile 2 saptamini au devenit foarte insistenti la telefon si il informeaza pe sotul meu ca il vor da in judecata si atunci sotul meu ar fi executat silit si pus sa plateasca cheltuielile de judecata..Intrebarea mea este..Au dreptul firmele de recuperare sa deschida un proces impotriva sotului meu?..Este adevarat ca orice datorie la firmele de telefonie precum Orange,se prescrie dupa 3 ani de la data scadentei..si atunci dosarele datornicilor sint vandute la firmele de recuperare?..De asemenea este adevarat ca firmele de recuperare nu au dreptul de a deschide proces celui datornic doar daca se incheie inatai o intelegere scrisa sau verbala cu firma recuperatoare..Este adevarat asa ceva?? Ce ar pute-a pati sotul meu daca nu ar face plata acestei datorii??Multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
kons, utilizator
Cel mai recent răspuns: kons , utilizator 18:18, 1 Martie 2018
raspunsul la toate intrebarile dvs este urmatorul : daca va fi promovata o actiune civila impotriva sotului dvs, trebuie invocata prescriptia si in mod cert va fi admisa aceasta exceptie!
Multumesc mult pt raspuns!!..
Deci trebuie sa fie promovata actiunea civila de catre recuperatori..si apoi fie invocata prescriptia...
Nu cred ca o sa existe o actiune civila pt ca suma e mica..Doar ca sotul meu a cerut explicatii pt plata penultimii luni din abonament deoarece era destul de incarcat si nici in ziua de azi..dupa 10 ani nu a primit nici un raspuns....Deaceea nu a facut plata abonamentului..
Multumesc din nou!!

Dacă s-a prescris scăpa de executare.
El are însă obligația de a da banii chiar daca nu poate fi executat silit.
Sa apeleze la avocat daca vrea sa rezolve definitiv problemele juridice în favoarea lui si sa nu mai fie deranjat.
Buna seara....cum pot afla daca este prescris??...Trebuie depusa o cerere sau ceva de genul??..Este posibila o prescriptie fara a fi instiintat sotul meu?? Multumesc mult pt raspuns..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!as avea si eu o intrebare!de ceva timp tot sunt sunata ... AlinaBeatrice AlinaBeatrice Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot sunt sunata de catre o firma de recuperări creante,ce imi spun ca am o datorie fata de un operator ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie orange DaniaSimb DaniaSimb Buna ziua. Am inteles ca singura modalitate de a scapa de cei de la Getback Recovery este sa ii informez, pe cale legală, ca datoria s-a prescris, ... (vezi toată discuția)
Contestatie de executare silita fanydell fanydell Buna ziua, am o mare problema cu Orange-ul sau mai bine zis cu o firma de recuperare creante , zic ei. Am primit o cerere de executare silita pentru o suma pe ... (vezi toată discuția)