avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere neridicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere neridicat

In 1994 sotia a sustinut examen de conducere. Instructorul a informat-o ca a luat examenul. Nu si-a ridicat p.c. din motivul ca nu avea masina.
Acum, impulsionata de mine, s-a dus sa-si ridice permisul, numai ca acesta e de negasit in arhiva politiei rutiere.
Singurul sfat dat de politisti, e sa-si depuna dosarul, sa faca scoala, sa dea examen... Sa fie asta singura solutie?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:07, 28 Octombrie 2009
Este culpa sotiei ca nu si-a ridicat permisul atata timp...oricum dupa 10 ani (2004) trebuia preschimbat. Am totusi o intrebare: de ce a mai facut scoala? (doar stia ca nu avea masina).
Cred ca singura solutie e sa o ia de la capat!
Pai pt permis se depune un dosar cu cerere de examinare, adeverinta medicala si alte acte....se da un nr de inregistrare.
Cam ciudat sa intre in pamint asa fara nici o explicatie.
O fi ceva legat de prescriere? Sunt cam 15 ani de atunci...
Are dreptate Stan Petru...am uitat ca daca nu preschimbai permisul in termen de n ani spuneau ca acesta se anuleaza.
tibi69 a scris:

In 1994 sotia a sustinut examen de conducere. Instructorul a informat-o ca a luat examenul. Nu si-a ridicat p.c. din motivul ca nu avea masina.
Acum, impulsionata de mine, s-a dus sa-si ridice permisul, numai ca acesta e de negasit in arhiva politiei rutiere.
Singurul sfat dat de politisti, e sa-si depuna dosarul, sa faca scoala, sa dea examen... Sa fie asta singura solutie?

Stimate domn,
Examenul dat,daca a fost promovat este un bun "bun castigat" si deci solutia politistilor nu este una corecta.
Mergeti la politia unde sotia a dat examenul cu un memoriu prin care solicitati sa va fie prezentata fisa de examinare de la acea data,care nu a fost implementata in actualul sistem informatic.Deci,aceasta fisa se gaseste intr-o arhiva si trebuie scoasa si atunci veti afla daca a promovat examenul pentru ca doar afirmatia instructorului,dupa cum relatati dvs., mi se pare cel putin insuficienta.
Se pare, ca la acea data,inainte de ridicarea permisului,trebuia consemnata o taxa la CEC si dupa aceea, era emis permisul de conducere.In mod cert aceasta nu a fost achitata.
Mergeti in audienta la comandantul politiei ,eventual formulati acelasi memoriu si la Directia de Circulatie Rutiera din cadrul IGPR pentru a va facilita obtinerea informatiilor.
Daca dupa data la care a dat examenul ,v-ati schimbat domiciliul, mergeti la cele doua politii,cea unde a dat examenul,cat si la cea pe raza careia locuiti in prezent pentru gasirea respectivei fise.
Succes !
Nu, un permis de conducere , dupa scurgerea termenului de 10 , nu e anulat. (conducerea cu permisul exirat , spre exemplu , constituie contraventie, nu infractiune).

Acesta trebuie, insa, preschimbat .
Sigur , nerespectarea termenului conduce la aplicarea unui amenzi administrative.
Urmati sfatului colegului r.gabi, in vederea obtinerii permisului .

Odata dobandit dreptul de a conduce pe drumurile publice , nu va poate fi ingradit din considerentul ca ati raman in pasivitate si nu ati indeplinit formalitatile in vederea intrarii in posesie a acestui act.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva examinatorului auto Nicoleta 1988 Nicoleta 1988 Buna ziua , azi am dat a doua oară examenul auto in București . Am picat , sunt nemulțumită deoarece în aceste două examene fiecare polițist mă picat ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere dobandit in spania si pierdut in romania stefanstef stefanstef #-o Buna,sper ca ma poate ajuta cineva ...am dobandit permisul de conducere cat.,b, in spania si din ghinion l-am pierdut in romania,acum eu nu dispun de bani ... (vezi toată discuția)
Codul 70 în permis Libertatea Libertatea Salut . Intrebarea e in felu urmator. Este cetăţenie Romîna .Permis este moldovenesc de origine .La preschimbat permis moldovenesc in romin am dorința de a ... (vezi toată discuția)