avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs respingere sesizare CJUE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs respingere sesizare CJUE

Curtea de Apel, instanta de ultima jurisdictie, mi-a respins cererea de sesizare CJUE cu o motivare vadit aberanta, fara macar vreo legatura cu conditiile de admisibilitate impuse de legislatia unionala.
Am citit pe Juridice un articol despre formularea recursului impotriva acestei incheieri, in temeiul principiului eficacitatii, iar, in fata ICCJ cu privire la admisibilitatea recursului, sa solicit sesizarea CJUE referitoare la admisibilitatea recursului!
Are cineva la cunostinta pe acest subiect?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:52, 2 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie, va rog, Curia... nu CEJ :)
Am glumit.
Ma refer exclusiv la cererea de intrebare preliminara.
Curtea de Apel mi-a respins aceasta cerere de sesizare a CJUE.
Introduc recurs la ICCJ impotriva acestei incheieri.
Prealabil cer ICCJ sa adreseze intrebare preliminara la CJUE privind admisibilitatea recursului.
O intrebare ceva de genul 'se opune o inadmisibilitatea recursului principiului eficacitatii'?
Asta e intrebarea... daca o sa aprecieze ICCJ demersul meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instantele de judecata nu sunt pacanele, sa se aplice principiul "cu cat mai multe incercari, cu atat mai multe sanse de castig".
Apreciez chiar si ac. raspuns... chiar daca nu sunt de acord cu el :))

[ link extern ]
V-am spus ca si alte persoane, mai apreciabile de dvs, si-au ridicat aceasta problema.

App, n-are nicio legatura prezenta intrebare cu slovenia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de sesizare a curtii de justitie a uniunii europene ContSters253638 ContSters253638 \" Acordă termen la 29.05.2012 pentru ca MEF să ia cunoştinţă de motivarea încheierii pronunţate de ICCJ în dos.nr.6957/2/2012 şi pentru a pune în ... (vezi toată discuția)
Se poate introduce direct o actiune impotriva unei banci la curia? papati papati Buna ziua, doresc sa aflu daca pot introduce cerere direct la CURIA sau numai dupa ce am parcurs etapele - fond si apel ori recurs - la instantele ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)