avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Urmeaza sa ma casatoresc, viitorul sot are copii. Eu intentionez sa vand locuinta mea si sa cumpar alta. Pana voi reusi vom fi deja casatoriti. Pentru ca nu doresc sa ma lupt cu copii sotului meu pentru locuinta mea, trebuie sa ma gandesc la o modalitate de a-mi apara bunurile. Se poate adauga o clauza in contractul de casa sau o renuntare din partea lui in favoarea mea? Trebuie sa mentionez ca si el doreste sa ma fereasca de neplaceri viitoare in acest sens.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:30, 22 Octombrie 2009
Adresati-va cu incredere la notar,care poate materializa intr-o forma legala consimtamantul dvs si al viitorului sot.
Daca veti vinde locuinta dvs. proprie , iar cu banii obtinuti din aceasta vanzare veti achizitiona o noua locuinta, aceasta va devevi tot bunul dvs. propriu, chiar si casatorita fiind. Ar fi indicat totusi sa faceti si mentiunea provenientei banilor , pentru mai multa certitudine.
Este bine ca in contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar sa solicitati acestuia sa mentioneze provenienta banilor si ca acest apartament va apartine in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul casatoriei....? Zechino Zechino Bună ziua, Aș avea următoarea întrebare. Înainte de a mă căsători am dobândit o locuință care este numai pe numele meu, bun propriu. Între timp ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, fara drept de mostenire getagoghie getagoghie buna ziua,as dori si eu un raspuns, va rog. sunt casatorita si as vrea sa mi cumpar o locuinta care sa nu fie bun comun cu sotul meu, sa fie numai a mea, ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun propriu dupa casatorie llooredana llooredana Buna ziua , As dori sa vand un apartament donat de parinti inainte de casatorie, sunt casatorita de doi ani , nu avem copii , nici nu locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)