Prin impacare sau incheierea unui acord de mediere cu persoana vatamata, se inlatura raspunderea penala.
Buna ziua,
am fost prins la iesirea din magazin, dupa casele de marcat din Auchan, avand in rucsac produse alimentare in valoare de 102 lei.
A fost chemata politia, s-a intocmit un proces verbal, intr-unul din birourile magazinului, semnat si de mine; in el se specifica ceea ce s-a intamplat in fapt.
Ulterior predarii bunurilor reprezentatului magazinului [sef tura paza] am fost transportat la sectia de politie unde am fost fotografiat, amprentat si unde mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt incadrat ca suspect in dosarul penal nr xyz.; tot aici am mai dat o declaratie [alta], specificand iar, putin reformulat, cele intamplate.
Ce urmeaza sa se intample ? voi mai fi chemat si la alte audieri ?---care este termenul? in cat timp trebuie sa primesc in scris urmatorul document [exista vreun termen, ex.90 zile ?]
Exista vreo cale de a scapa de partea penala si sub ce forma ? [...retragerea plangerii, impacarea partilor etc.?]
Sunt foarte stresat si nu stiu daca trebuie, si cum, sa actionez ?
Mentionez ca nu am mai avut niciun fel de probleme penale, vreodata., anterior.
Multumesc tare fain!
~ final discuție ~