avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil în România
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil în România

Sunt casatorita cu italian in regim de separare de bunuri. Nu avem copii impreuna. Dintr.o casatorie anterioara am doi copii, iar sotul meu are o fiica.
Doresc sa cumpar un apartament in tara pe numele meu.
doresc sa stiu: in cazul decesului sotului meu fiica sa are drepturi la apartament chiar daca è doar pe numele meu?
Dar in cazul decesului meu sotul meu are drepturi egale cu copii mei?
Cel mai recent răspuns: domina.julia , utilizator 18:44, 4 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Separatia de bunuri are efecte doar in caz de divort. In caz de deces , sotii se mostenesc reciproc impreuna cu copii . Cand cumparati apartamentul in tara pe numele dvs., trebuie sa declare si sotul ca nu are contributie. (valabila doar pentru un eventual divort , nu pentru mostenire).
CUm adica separatia de bunuri are efecte doar in caz de divort? :)
Puteti cumpara un imobil pe numele dvs daca faceti dovada in fata notarului ca sunteti casatorita in regimul separatiunii de bunui. Pentru asta cereti un extras de pe actul de casatorie de la primaria la care v-ati casatorit, cu mentionarea regimului matrimonial. Apostilati actul la tribunalul in a carui circumscriptie se afla primaria. In Romania traduceti extrasul in romana si legalizati semnatura traducatorului. Apoi actul poate fi folosit in fata notarului la cumparare.
In cazul decesului sotului, fiica nu are nici un drept la apartament. In cazul decesului dvs, la fel, fiica nu are nici un drept. Apartamentul este doar al dvs, astfel incat acesta se mosteneste doar in cazul decesului dvs. Mostenitorii dvs sunt sotul (daca decedati inaintea lui) si cei doi copii ai dvs. In acest caz, conform legii romane, sotul are dreptul la 1/4 din masa succesorala, restul de 3/4 fiind impartit in mod egal de catre copii.
Multumesc frumos

MihailZC a scris:

CUm adica separatia de bunuri are efecte doar in caz de divort? :)
Puteti cumpara un imobil pe numele dvs daca faceti dovada in fata notarului ca sunteti casatorita in regimul separatiunii de bunui. Pentru asta cereti un extras de pe actul de casatorie de la primaria la care v-ati casatorit, cu mentionarea regimului matrimonial. Apostilati actul la tribunalul in a carui circumscriptie se afla primaria. In Romania traduceti extrasul in romana si legalizati semnatura traducatorului. Apoi actul poate fi folosit in fata notarului la cumparare.
In cazul decesului sotului, fiica nu are nici un drept la apartament. In cazul decesului dvs, la fel, fiica nu are nici un drept. Apartamentul este doar al dvs, astfel incat acesta se mosteneste doar in cazul decesului dvs. Mostenitorii dvs sunt sotul (daca decedati inaintea lui) si cei doi copii ai dvs. In acest caz, conform legii romane, sotul are dreptul la 1/4 din masa succesorala, restul de 3/4 fiind impartit in mod egal de catre copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! in cazul separarii de bunuri, este posibil sa ... TaniaCj TaniaCj Buna dimineata! In cazul separarii de bunuri, este posibil sa se faca o conventie a partilor care sa stabileasca ce % din bunurile achizitionate dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament domina.julia domina.julia Casatorita in regim de separare de bunuri. Eu sì sotul nu avem copii impreuna dar el are un copil dintr.o casatorie anterioara iar eu doi copii ... (vezi toată discuția)