am o relatie nu prea buna cu vecinul ,de aceea am dorit sa stabilim de comun acord granitele,mentionez ca detin un testament care e pe numele tatalui meu (decedat) in baza caruia am apelat la un topoograf pentru a face masuratorile si schitele necesare ,mentionez ca nu sa facut nici o modificare de limite de proprietate si in zona nu a fost colectiv ceea ce se putea rezolva foarte usor;Acesta nu doreste sa coopereze sub nici o forma .Problema este ca terenurile sint trecute in CF .pe bunica mea (decedata) iar toti copii acesteia sint morti.Am apelat la un avocat care ne-a sugerat de a face succesiunea dupa bunica.Avind in vedere ca toti copiii acesteia sint morti iar nr urmasilor este de peste 40j va fi un proces foarte lung si costisitor pentru mine.Exista o alta posibilitate pentru delimitarea garanitelor intre mine si vecin care sa nu implice procesul de succesiune Va multumesc
Din pacate dvs nu puteti face prea multe pentru ca fara succesiune nu prea puteti face oficial demersuri. Sa inteleg ca sunteti singurii dintre descendenti care locuiesc in casa bunicilor. Fiind bunica trecuta in cartea funciara nu puteti modifica decat prin succesiune. Ar mai exista posibilitatea unei intelegeri printr-un acord de mediere, Cu conditia ca vecinul sa o accepte.
Sa inteleg ca vecinul este o ruda a dvs., care a mostenit si el? In acest caz, topograful a facut doar niste masuratori, asa... fiindca acte de proprietate nu aveti? Avocatul a avut dreptate. Chiar daca dureaza si o sa va coste. In general ceea ce nu facem noi, lasam urmasilor nostri. Sa-si incurce vietile.
(1) Aveti in instanta o actiune in granituire unde nu este necesara dovada calitatii de proprietar; (2) discutati cu notarul posibilitatile de a dezbate succesiunea dupa bunici, este posibil sa va dea solutii simplu de pus in practica.