avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Dintr-o suprafata de 338 mp teren si casa se poate dona 100 mp ? Daca da in ce conditii? Mentionez ca sunt doi proprietari sot si sotie.
Sotul a investit in casa parintilor mei o suma de bani din vanzarea unui apartament. Prin urmare parintii mei vor sa doneze 100mp amandurora, inclusiv sotului.
buna ziua!
am intels situatia.
dar inati actul de dezmembrare si apoi donatia catre cei doi soti.
mai aveti alti frati?
pentru dezmembrare aveti nevoie:
-documentatie cadastrala in vederea dezmembrarii;
-certificat de urbanism pt dezlipire;
-certifcat de atestare fiscala
-act autentic de dezmembrare.
dupa dezmembrare cele 2 imobile pleaca in 2 CF diferite.
exista cadastru si intabulare pt imobilul initial?
Fratele meu a primit o garsoniera de la parinti cu ceva ani in urma si mi-a cedat dreptul de mostenitor mie(surorii) printr-un act notarial.
Ce presupune dezmembrarea?
Pot parintii mei sa doneze 100mp din curte sau si din casa?
Imobilul este intabulat (curte si casa 338 mp).
alex1333 a scris:

Fratele meu ...mi-a cedat dreptul de mostenitor mie(surorii) printr-un act notarial.


Si notarul (incep sa cred ca in padurea asta sunt din ce in ce mai multe uscaturi) nu v-a spus ca actul acesta nu are valabilitate pentru ca legea interzice pactele asupra unei mosteniri nedeschise inca? (mostenirea se deschide prin moarte).
Atata timp cat parintii sunt in viata nu se pot face nici un fel de intelegeri asupra mostenirii lor. (sau, ma rog, hartia suporta orice..., dar din punct de vedere al efectelor juridice este ...pura maculatura).

Nu stiu daca e o idee buna dezmembrarea a 100 mp, afara numai daca nu-l folositi pentru ...plantat buruieni. Altminteri este sub limita in care s-ar putea obtine vreo autorizatie pentru a construi ceva pe el.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Am inteles . Multumesc. Dar ce este aceasta dezmembrare? Si de ce este necesara pentru ca parintii mei sa poata dona 100 mp din 338?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de instrainarea unui bun maryradu maryradu Buna ziua, cu respect va rog sa ma indruma-ti si pe mine in legatura cu vanzarea_cumpararea unei locuinte sau donatia ei fiicei mele in situatia in care sotul ... (vezi toată discuția)