avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim

am o problema la serviciu,si la "indrumarea "unora mi-am dat demisia.Numi-au aprobat demisia ,s-a constitiut comisie de ancheta si eu acum stau sa dau explicatii,pt ca nu am nimic de ascuns.Dar am auzit ca aceasta cercetare se face pt ca sunt in preavizulde 15 zile.Nu ar fi trebuit sa primesc o instiintare scrisa ca sunt in preaviz?daca nu sunt asa vinovata si hotarasc sa ma sanctioneze disciplinar mai este valabila demisia?Imi pot desface cim dupa aceea demisie?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:23, 22 Octombrie 2009
Nu va anunta ca sunteti in preaviz, intrucat dvs v-ati dat demisia, iar preavizul il acordati dvs angajatorului si nu invers. Da, in perioada cat sunteti in preaviz puteti fi cercetata disciplinar si eventual concediata disciplinar pana sa va expire preavizul.
daca am demisia inantata,dar dupa finalizarea anchetei se constat ca nu este necesara desfacerea cim,mai pot ramane angajata?pot reveni asupra demisiei pe motiv de presiune si intimidare?
Teoretic nu.Practic, daca va convine si nu v-au luat in sema demisia se poate ...Depinde cum va intelegeti cu angajatorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Important ! dreptul muncii Vl@d2016 Vl@d2016 Buna ziua .sunt angajata unei societăți, mi-am depus demisia, am scris in demisia că solicit încetarea cu respectarea unui preaviz de 8 zile .angajatorul ... (vezi toată discuția)
Obligare semnare demisie cu acordul partilor Adina_G Adina_G Buna, tocmai am fost anuntata ca incepand cu 15 august nu se mai doreste colaborarea dintre mine si firma angajatoare. Problema este ca mi s-a spus sa semnez ... (vezi toată discuția)