Buna ziua!
O prietena de-a mea, romanca, s-a casatorit cu un arab si au impreuna un copil. Casatoria lor nu a mers, iar aceasta este in prezent cu un bulgar. Impreuna cu bulgarul are un baietel nascut pe teritoriul Marii Britanii. In certificat, bulgarul este trecut ca tata al copilului, desi ea este in continuare casatorita cu arabul. A venit in Romania, iar autoritatile romane nu doresc sa recunoasca certificatul deoarece nu respecta prezumtia de paternitate instituita de codul civil, si anume ca tatal trebuie sa fie sotul mamei.
In afara de actiunea in tagaduirea paternitatii, nu exista altceva ce ar putea sa faca pt ca sa se recunoasca acest certificat de catre autoritatile romane? Nu exista vreo dispozitie a UE sau altceva care sa oblige autoritatile romane sa recunoasca acest certificat?
Actiune in tagaduirea paternitatii de catre sot (casatoria a fost incheiata in Romania sau actul de casatorie transcris aici), plus declaratie de recunoasterea a filiatiei de catre tatal biologic.
Paternitate
veronika2008
Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)