avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea intimitatii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea intimitatii

Buna seara,

Recent mi-a fost violata intimitatea prin furtul de pe cardul telefonului a unor date cu caracter personal. Ulterior a fost postat pe Youtube un filmulet in care apar eu in incinta locuintei personale, doar in pantaloni scurti. Filmuletul se afla pe cardul telefonului si nu fusese aratat nimanui, nemaifiind stocat altundeva. Apoi s-a facut publicitate filmuletului prin trimiterea mass a link-ului catre acesta pe Yahoo Messenger. Mentionez ca nu mi s-a furat telefonul. De asemenea cunosc persoana care a sustras datele si complicii acesteia. In continuare doresc sa iau masuri legale in aceasta privinta.
Va rog sa ma sfatuiti si sa imi spuneti, de asemenea, care sunt pasii legali care trebuie urmati, care este sanctiunea care poate fi aplicata atat pentru persoana care mi-a sustras datele cat si pentru complicii acesteia in conditiile in care pot aduce martori care sa ateste ca vinovata este persoana respectiva.

Va multumesc anticipat,

UltraMaster
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:35, 28 Octombrie 2009
ar trebui sa sesizati politia pentru comiterea infractiunii de acces neautorizat la un sistem informatic - telefonul dumneavoastra, mai departe se ocupa ei desi uneori ar fi bine sa-i consiliati.
Pentru fapta invocata ,garantat se va invoca punerea la dispozitie ...sau neasigurarea sigurantei si securitatii necesare aparatului telefonic.
In situatia in care telefonul se afla permanent asupra proprietarului,persoanele interesate nu aveau posibilitatea sa acceada la acesta .
Pe de alta parte ,greu credibil ca invinuitii sa recunoasca "desi nu cunosteam continutul cartelei telefonice ,totusi,da ,am sustras telefonul"
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
s-a raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
George, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost " furat "din calculator un film cu caracter personal si postat pe internet ContSters238545 ContSters238545 Cu ceva timp in urma din calculator mi-a fost copiat ( sustras ) un filmulet cu caracter personal. Cunosc faptuitorul. Am formulat cerere scrisa pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Teapa la munca loghinciprian loghinciprian Buna ziua.lucrez in constructii si am facut o lucrare la un client dupa o saptamina am terminat ce ma-m inteles sa fac si am cerut banii pe lucrare, a spus ca ... (vezi toată discuția)
Santaj cu postare pe internet a unui film liebe liebe Buna ziua, O prietena este amenintata de fostul prieten cum ca ar pune un film facut cu ei doi, pe timpul cand erau impreuna. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)