avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara.

Fratele meu s a căsătorit în 2010. Si a decedat în 2018. Cumnata avea apartament donat de părinți cu clauză de întreținere. În 2017 i a trecut jumătate din apartament si defunctului. Nu au copii. La succesiune au drept părinții defunctului si sora? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Citric , utilizator 12:17, 6 Martie 2018
Da. I a dat jumătate prin act
prin ce act mai exact ca asta v-am intrebat?
Contract de donație
Cu clauză de întreținere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumnata avea apartament donat de părinți cu clauză de întreținere. În 2017 i a trecut jumătate din apartament si defunctului

ati zis ca cumnata a primit donatie si in schimbul ei, trebuia sa isi intretina parintii. apoi, cumnata i-a dat ( prin act act, logic)din ce a primit ea, i-a dat lui ziceti ca tot donatie cu clauza de intretinere ? Pe cine sa intretina el, pe ea ? In cazul asta, aveti o problema..
Socrii defunctului înainte de căsătorie au trecut ficei apart prin act de donație cu clauză de întreținere . Adică să i întrețină pe parintii ei cumnata mea. În 2017 cumnata a mers la notar cu părinții ei si i au trecut si defunctului 50 la suta din apart

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Parinti - copii marbit marbit Buna ziua. Am si eu o mare problema; problema datorata increderii prea mari in unicul meu frate si \" distinsa\" lui sotie. In anul 1999, eu, in urma ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)