avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in doua tari diferite ale UE ce presupune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in doua tari diferite ale UE ce presupune?

Buna ziua,

Numele meu este Ionut locuiesc in Germania , si lucrez in domeniul , IT de curand am primit o oferta de munca de la o firma din Romania, care spune ca ar dori sa ma angajeze si eu uramand sa lucrez cateva ore intr-o alta firma tot in Germania dar de aceasta data in numele firmei din Romania.
Intrebarile mele sunt:
Am dreptul sa fiu angajat in doua tati in acelasi timp?
Unde se vor plati taxele pe salariile mele?
Ce posibilitati exista pentru a desfasura activitatiile astfel sa nu incalc vreo lege a statului Roman cat si a statului German?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 5 Martie 2018
Societatea din Romania cum va angajeaza ?

La ce va referiti?
Cu, contract individual de munca insa as dori sa nu producem vreo ilegalitate!
Scuze pentru exprimarea lacunara ... m-am referit mai mult la tipul de c.i.m. , altfel spus este cu munca la domiciliu sau alt tip de c.i.m.?
Aceasta este idea! Eu nu cunosc legislatia si inca nu am aceste detali de acea am intrebat care ar fi posibilitatiile ca sa nu comit vre-o ilegalitate? Ce compatibilitate exista pentru munca in doua tari diferite ale UE? unde platesc eu taxele ca si angajata doua firme una in Germania una in Romania?
Angajarea indiferent de tara , trebuie sa se faca in baza unui c.i.m.

Insa daca dvs locuiti in Germania, iar firma din tara doreste angajarea dvs, acest lucru nu este posibil decat in baza unui contract cu munca la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman angajat al unei firme din ue flashcrow2000 flashcrow2000 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Am posibilitatea de a lucra pentru o firma multinationala cu sedii in mai multe tari ale UE, si firma respectiva se ... (vezi toată discuția)
Entitate legala pentru contract de munca in ue Mc.User Mc.User Salut, Ma aflu intr-un proces de interviu cu o firma din Germania de IT care angajeaza full remote, insa nu au baza legala in Romania, deci nu-mi pot oferi ... (vezi toată discuția)
Infiintare firme cu activitate la terti florian.pit florian.pit Buna ziua, Doresc sa-mi infiintez o firma prin care sa ofer servicii IT pentru clienti din Romania sau din afara tarii. Am vazut ca acum pentru firma nu ... (vezi toată discuția)