Buna ziua,
As dorii sa-mi iau cele 126 de zile de concediu de maternitate integral dupa ce nasc. Doresc sa stiu cand poate sotul meu sa depuna solicitarea de intrare in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Este conditionat de finalizarea celor 126 de zile de medical ale mele?Doar sotul va intra in CCC.Multumesc mult de raspuns,
Buna ziua,
Sotul dvs este intr-adevar conditionat de cele 126 de zile de post natal. Sfatul meu este sa mearga la primaria de unde apartine cu o saptamana inainte de terminarea concediului dvs de materinitate si sa ceara informatii despre depunerea dosarului.
Buna ziua,
Multumesc mult de raspuns. Citind legea intelesesem ca , concediul de maternitate este un drept al gravidei pe cand concediul de crestere copil este un beneficiu pentru ambii parinti. daca eu ca mama renunt la beneficiul meu de concediu de crestere copil, nu inteleg de ce sotul pierde 4 luni din cei 2 ani de concediu, datorita concediului meu medical.
Nu neaparat pierde 4 luni, dar in cazul de fata dvs alegeti sa va luati toate zilele dupa ce nasteti. Puteati opta si pt minimul de 42 de zile obligatorii dupa nastere si atunci sotul beneficia de mai mult concediu de crestere copil. Este in functie de cum ati ales dvs pana la urma. Si concediul de crestere copil se acorda doar pana la implinirea celor 2 ani de bebe.
Ccc tata
onushkamaya
Buna ziua,
urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)