avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni

Buna seara!
Tatal meu mosteneste 1/5 din suprafata unui teren intravilan. Celelalte 4 parti sunt mostenite de persoane pe care nu le cunosc si sunt decedate inainte de 2000 (1960,s.a.m.d)
As dori sa stiu in ce conditii as putea intra in posesia legala a terenului, tinand cont de faptul ca din 1990 eu exploatez si intretin acest teren, iar tatal meu l-a intretinut din aproximativ 1985.
Mentionez ca in aceasta perioada nu s-a platit impozit pe teren intrucat nu era un proprietar legal.
Pe ceilalti descendenti ai mostenitorilor nu-i cunosc pentru ca ne-am instrainat si nu tinem legatura
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:17, 6 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un certificat de mostenitor ?

V-ati putea folosi de institutia uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)
Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren Lorenzo21 Lorenzo21 Buna ziua Am nevoie de ajutorul vostru. Părinți au cumpărat o casa și teren în 1985 cu 2500 metri pătrați.In momentul de fata au acte de ... (vezi toată discuția)