Bună ziua. Mă numesc Iovanovici și am o fiică care după ce a născut un băiat, din cauza bătăilor multiple a părăsit domiciliul conjugal nefiind căsătorită cu concubinul. La plecare a vrut să își ieie copilul cu ea dar nu i sa dat deoarece concubinul a zis ca il crește singur și nu are nevoie de nimic. Fără pretenții. Băiatul a implinit deja 18ani are 19 și acuma i se cere ficei să plătească pensie alimentara baiatul urmând cursurile unui conservator. Întrebare:Fica este obligată să plătească din urmă pensie retroactiva?sau din acest moment?.Ea este dispusa să ii plătească cat este la consrrvator cu toate ca nu are venit stabil, lucrând in străinătate. Cu speranța ca voi primi un răspuns, vă mulțumesc. Cu stimă Iovanovici.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligația nu este retroactivă, ci operează din ziua când cel în drept să ceară întreținerea depune cererea la Judecătorie.
Copilul fiind major este cel care are calitate procesuală deplină, nu tatăl lui.
Pensie alimentara
catalin1405
as dori sa stiu daca,fiica mea de 21 ani lucreaza chiar fara contract de munca eu mai platesc pensie alimentara?daca demonstrez in instanta ca lucreaza si de ... (vezi toată discuția)