avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu privire la pensia alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu privire la pensia alimentară

Bună ziua. Mă numesc Iovanovici și am o fiică care după ce a născut un băiat, din cauza bătăilor multiple a părăsit domiciliul conjugal nefiind căsătorită cu concubinul. La plecare a vrut să își ieie copilul cu ea dar nu i sa dat deoarece concubinul a zis ca il crește singur și nu are nevoie de nimic. Fără pretenții. Băiatul a implinit deja 18ani are 19 și acuma i se cere ficei să plătească pensie alimentara baiatul urmând cursurile unui conservator. Întrebare:Fica este obligată să plătească din urmă pensie retroactiva?sau din acest moment?.Ea este dispusa să ii plătească cat este la consrrvator cu toate ca nu are venit stabil, lucrând in străinătate. Cu speranța ca voi primi un răspuns, vă mulțumesc. Cu stimă Iovanovici.
Cel mai recent răspuns: Fivanina , utilizator 16:58, 6 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligația nu este retroactivă, ci operează din ziua când cel în drept să ceară întreținerea depune cererea la Judecătorie.
Copilul fiind major este cel care are calitate procesuală deplină, nu tatăl lui.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Dapix, utilizator
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul trimis.Mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiva bergheauamaria bergheauamaria Buna ziua, Din anul 2010 sunt despartita de fostul concubin cu are am o fetita actualemnte de 7 ani. Nefiind casatoriti in mod legal, iar el parasind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalin1405 catalin1405 as dori sa stiu daca,fiica mea de 21 ani lucreaza chiar fara contract de munca eu mai platesc pensie alimentara?daca demonstrez in instanta ca lucreaza si de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna-ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Fostul meu concubin, tatal copilului meu in varsta de 8 ani mi-a platit timp de 1 an de yile numai 32 lei lunar, ... (vezi toată discuția)