avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la servitute

avem in camp o holda,la care nu avem cale de acces decat trecand pe la vecini.mai nou acestia nu ne mai lasa sa trecem pe proprietatea lor.ce solutie exista pentru a putea sa ne folosim in continuare proprietatea, avand in vedere faptul ca nu avem acces la ea.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:06, 23 Octombrie 2009
exista calea unui drept de servitute; vecinii sa va permita accesul la lotul de pamint de la drumul principal pe calea cea mai scurta.
Servitutea locului infundat e una legala.

Veti alege un loc care sa aduca o paguba cat mai mica proprietarului fondului aservit , si veti avea o obligatie de despagubire, totodata .

Asa incat, daca exista un consens al proprietarilor fondurilor vecine , se poate constitui un drept de servitute, apeland la notarul public.

Altminteri , situatia nu e rezolvata decat de judecatoria in a carei raza teritoriala se regasesc bunurile imobile.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)