avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copil hărțuit de colegii de clasă cu diverse ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copil hărțuit de colegii de clasă cu diverse "farse". Se poate face plângere anonimă?

*Nu știu dacă acest site este locul potrivit pentru a cere ajutor, însă sunt complet dezgustat și vreau să fac ceva*
În cadrul liceului meu, un elev este abuzat de către colegii lui de clasă prin diverse "farse": Ghiozdan aruncat de la etajul 2, ghiozdan ascuns prin toată incinta liceului, punerea de laxative în apă, punerea de prezervative în sendviș, punerea de fecale pe ghiozdan...
Pentru majoritatea am dovezi foto/video (da, inclusiv ultimele 2 lucruri... ambele au avut loc in saptamana aceasta). Pot depune o plângere fără să se cunoască identitatea mea?
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 20:34, 10 Martie 2018
Dvs vreti ca in Caragiale sa o semnati dar sa fie anonima.Nu mentionati daca sunteti coleg,profesor,portar,sau ce calitate aveti.Sesizarile anonime nu se iau in considerare indiferent carei institutii sunt adresate.Puteti lua legatura cu parintii copilului,cadre didactice,daca doriti sa faceti un bine.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs vreti ca in Caragiale sa o semnati dar sa fie anonima.Nu mentionati daca sunteti coleg,profesor,portar,sau ce calitate aveti.Sesizarile anonime nu se iau in considerare indiferent carei institutii sunt adresate.Puteti lua legatura cu parintii copilului,cadre didactice,daca doriti sa faceti un bine.


Deși ambii părinți sunt în viață, acest copil este practic abandonat, tatal lucrând în străinătate, din cate stiu i-a abandonat , iar mama...având anumite probleme psihice moștenite inclusiv de elevul cu pricina, nu poate avea grijă de el. La părinți nu pot apela. Cadrele didactice cunosc situația deși nu în totalitate. Eu sunt un elev al liceului și doar doresc să îl ajut. Voiam să stiu dacă in o plangere depusă secției de poliție pot cere să fiu păstrat anonim. Nu consider că era nevoie să faceți o insultă prin referirea la "O scrisoare pierdută". Vă mulțumesc oricum.
Ma bucur ca un elev de liceu are astfel de initiative si in plus a studiat si literatura temeinic.Nu este vorba despre nici o insulta ,sensul cuvantului insulta il poti gasi IIn DEX.Este sensibila situatia in care se afla elevul respectiv ,poti eventual sa ai o discutie cu ,,sectoristul""politistul de proximitate si sa-i soliciti un sfat sau poate ceri ajutorul unui adult ,parintele unui coleg etc care sa aibe totusi o discutie cu cineva din conducerea scolii sau care sa faca un demers la serviciul de protectia copilului din cadrul primariei.O sesizare facuta la politie,plangere,reclamatie tb semnata,identitatea semnatarului neputand sa fie ascunsa persoanei reclamate.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Punerea de fecale si introducerea de substante in mancare pot fi considerate fapte extrem de grave - deja nu mai sunt glume, ci seamana a otravire intentionata - si pentru asta se ajunge la puscarie. Cunosc un caz in care 2 betivi au facut un pariu. Unul a zis ca mananca cacat daca pierde. A pierdut. Celalalt a luat o farfurie si i-a adus "produsul" - erau intr-un local public. In final a ajuns la puscarie. Sfatul meu este sa discutati in particular cu directorul si eventual cu diriginta, pentru ca exista riscul ca problema sa escaladeze pana la situatii extrem de grave.
Si fiul meu a patit asa in clasa a 12-a, inclusiv au fost amenintari cu moartea. Dupa ce fiul meu a depus plangere la sectia de politie, toata lumea s-a linistit si lucrurile au reintrat in normal in privinta colegilor raufacatori, In schimb s-a suparat foarte tare conducerea scolii: directorul, diriginta.Mai ales ca elevul care era cel mai rau era un fel de sponsor al institutiei de invatamant. Au spus ca trebuia sa rezolvam problema in cadrul scolii. Intr-un final s-au linistit si cadrele didactice Ma gandesc ca ati putea sa sunati la telefonul copilului sa semnalati situatia si ca o varianta de rezerva e o idee foarte buna sa discutati cu cineva de la sectia de politie arondata.
Dau aici un citat din situatiile in care se poate suna la telefonul copilului , de asemeni am vazut ca apelul este anonim si puteti primi instructiuni despre cum sa procedati. Am pus link pentru detalii despre telefonul copilului [ link extern ]
Cine sună la Telefonul Copilului?
Toţi copiii din România sau copiii străini aflaţi pe teritoriul României pot apela Telefonul Copilului, în cazul în care nu le sunt respectate drepturile. De asemenea, şi părinţii, cadrele didactice, profesioniştii sau publicul larg pot semnala cazuri de încălcare a drepturilor copilului la 116 111.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema scolara Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Sper ca am incadrat intrebarea in categoria potrivita pentru ca doresc un raspuns competent pentru un subiect sensibil! Am un baiat de 15 ani, ... (vezi toată discuția)
Art.180 din codul penal Stelian Gaus Stelian Gaus Buna ziua! In data de 22.10.2009, fiica mea, eleva in clasa a V-a, a fost agresata de catre un cadru didactic in timpul orei. Mai exact, la acel moment, o ... (vezi toată discuția)
Atitudine provocatoare a unui elev vs profesor victor1906 victor1906 Buna ziua. O situatie a prietenei mele profesoara. Doamna profesoara la ora de matematica cu elevi de clasa a 12-a , a facut o observatie unui elev sa nu ... (vezi toată discuția)