avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expertiza Jud.contabila a veniturilor si cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expertiza Jud.contabila a veniturilor si cheltuielilor asoc.de prop.

As vrea sa știu , daca am dreptul sa cer in instanța o expertiza Jud.contabila a veniturilor si cheltuielilor asoc.de prop.a care-i membra sint .
Cel mai recent răspuns: mimi56_manolescu , utilizator 11:46, 27 Aprilie 2018
Se poate cere...dati asociatia in judecata,explicati de ce,probabil suspiciune de furt...dar veti plati expertiza.
Administratorul asoc.de prop.a lasat usa deschisă de la sediul asoc.pt.2 minute timp in care 3000 RON , banii de incasari au dispărut. La sesizările mele catre Parchet , si apoi catre Camera preliminara , am primit răspuns ca nu este vinovat de neglijența in serviciu administratorul , pentru ca banii nu au fost lăsați la vedere ci intr-un sertar .
Acești bani , in loc sa fie recuperati din fondul de garanție al administratorului, ( de fapt nu a depus nici o garanție ) cu 11 semnături din 44 propietari cit are asociatia ,in adunarea generală a prop. au hotarit ca acest bani dispăruți sa fie recuperati din fondul de cheltuieli administrative .
Am o acțiune in instanța in care am cerut calcularea restantelor mele la plata utilităților făcută de catre un expert judiciar contabil , si am cerut si expertiza venituri si cheltuieli ale asoc.de prop.
Instanța a admis calculul de catre un expert a datoriilor mele dar nu face nici un fel de referire la expertizarea veniturilor si cheltuielilor asoc.
Asoc.de prop. are in cont bani proveniti din publicitate , dar cu toate ca am cerut in decurs de ani, nu am văzut nici un extras de cont cu ieșiri din contul cu banii din publicitate . ( eu am inițiat acest contract de publicitate , panouri publicitare pe peretele meu , acum 13 ani, in calitate de președinta de asoc.
Specific ca apart.meu este gol, eu locuind de 9 ani in străinătate .
Ce as putea face?

Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afirmati ca ati exercitat responsabilitatea de presedinte de asociatie
Multi utilizatori de pe forum care exercita responsabilitatea de administrator sau presedinte de imobil vor aprecia diferit dizertatia dv
Dar,nu reiese legatura intre disparitie suma 3000 RON,calculare restante utilitati,expertiza venituri si cheltuieli condominiu,sume provenite din contract de publicitate si faptul ca nu locuiti in imobil si in tara de 9 ani
Instanta a dispus expertize strict pentru pretentia dv calcul restante utilitati ,a caror valoare nu are nicio legatura cu bugetul de venituri si cheltuieli ale asociatiei de proprietari
Daca sunteti interesata puteti formula actiune distincta pentru fiecare din aspectele care va suscita interesul
,,Furtul” a avut loc in 2014 , Spuneti-mi va rog , daca fapta nu s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 35 c.pc mimi56_manolescu mimi56_manolescu Pot introduce o acțiune in justiție pe acest articol de lege , daca vreau sa-mi platesc restantele catre asoc.de propietari , Am avut un proces Pretentii ... (vezi toată discuția)
Datornic asoc.de prop. mimi56_manolescu mimi56_manolescu Ce acțiune pot introduce in instanța care sa-mi permită o expertiza Jud.contabila care sa stabilească legal cit datorez asoc .de prop. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Acțiune in instanța ca sa-mi platesc restantele mimi56_manolescu mimi56_manolescu Am avut un proces impotriva asoc.de prop.,, Pretentii\" , l -am cîștigat. Dar am rămas cu datorii din 2014 pt.ca am refuzat sa mai platesc. Am trimis ... (vezi toată discuția)