avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate ca o companie sa taie bonurile de masa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate ca o companie sa taie bonurile de masa?

Buna ziua,

In compania la care lucrez s-a luat decizia ca in cazul in care un angajat isi ia concediu medical intr-o luna (indiferent ca este o zi sau mai multe), NU va primii pe intreaga luna respectiva bonurile de masa pe zilele lucrate.

Este legala o astfel de decizie? ... si daca nu, imi puteti spune legea/art care sunt incalcate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 8 Martie 2018
Buna ziua,
Daca este decizia interna a societatii este perfect legala atata timp cat a fost adusa la cunostinta angajatilor.
Vedeti art.2 si 10 din Normele de aplicare a Legii 142/1998.
[ link extern ]
eu din art 10, inteleg ca daca imi iau CM nu primesc bonul pe ziua/zilele cat sunt in CM insa restul zilelor din luna in care am fost, ar trebui sa primesc, ceea de societatea nu imi va da
Si din art.2 reiese ca se pot stabili criterii de acordare ....
As vrea sa va intreb cum este legal sa se aduca la cunostiinta agajatilor: un mail al HR-ului in care se zice ca s-a in data x s-a luat decizia asta sau trebuie trimisa/publicata undeva hartia cu decizia nr y, continutul ei, nr de inregistrare si semnatura/stampila ?

Alte discuții în legătură

Concediere in cfs Instantlife Instantlife Buna ziua, Problema este urmatoarea: Un angajat este disponibilizat cf 65 CM, omul e chemat, se prezinta la HR, semneaza de luare la cunostinta. Dupa 2 zile ... (vezi toată discuția)
Munca de rusalii Viovas Viovas Buna ziua. Imi puteti spune care este procedura in cazul in care luni, de Rusalii, la un punct de lucru, oamenii vor trebui sa munceasca? Este de ajuns o ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu nelush nelush Va rog sa-mi spuneti daca salariatii sunt indreptatiti sa primeasca la primirea drepturilor salariale, fluturasii de salariu, si care este Legea care ... (vezi toată discuția)