avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... depunere dosar litigiu in alt oras
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

depunere dosar litigiu in alt oras

Buna ziua.
Doresc sa dau in judecata o companie aflata in alt oras fata de cel in care locuiesc eu. Unde trebuie sa depun dosarul? La tribunalul de care apartin eu sau la cel de care apartine compania, aceasta fiind din alt oras?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:44, 7 Martie 2018
Buna ziua.
Cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul.
Cererea de chemare in judecata se introduce la instanta in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul paratul,daca legea nu dispune altfel[Art.107(1)NCPC]
Va multumesc mult pentru raspuns. Stiti cumva daca pot trimite prin posta dosarul cu confirmare de primire si daca trebuie sa trimit dosarul in 3 exemplare sau doar in 2? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti trimite prin posta cu confirmare de primire in atatea exemplare cate parti sunt plus un exemplar ptr.instanta,daca este un parat in 2 exemplare, unul ptr.comunicare parat plus un exemplar ptr.instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com In ce zona este legal depus un dosar civil., zona reclamantului sau al paratului.,? la judecatorie. (vezi toată discuția)
Actiune nouã: instanța competentã, transmiterea cererii racman13 racman13 daca vreau sa deschid o actiune noua unde voi depune dosarul la judecatoria sectorului de care apartine cel dat an judecata sau la judecatoria sectorului de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala ema1975 ema1975 Locuiesc in orasul X la data depunerii actiunii si apoi la scurt timp imi mut \"motivat\" domiciliul in orasul Y. Pot cere mutarea procesului in orasul ... (vezi toată discuția)