avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal...sau cobcediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal...sau cobcediu medical

Pot lua prenatal sau postnatal daca am ramas gravida in luna in care m.am angajat nefiind angajata pana atunci? Eu m.am angajat in septembrie si in iunie ar trebui s nasc....oare pot sa iau prenatal daca platesc mai devreme cu cateva luni darile la stat? Sau macar pot intra in concediu medical de la 7 luni? Multumesc
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 17:04, 7 Martie 2018
Buna ziua,

Puteti intra in concediul medical de sarcina si lauzie atata timp cat aveti stagiul minim de cotizare de 22 zile in ultimele 12 luni anterioare nasterii lui bebe, astfel incat sa fie platit acest concediu medical de catre angajator.
Dar sa tineti cont ca pentru indemnizatia de crestere copil dupa terminarea concediului de maternitate, trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, altfel statul nu va acorda aceasta indemnizatie.
Se considera perioada eligibila concediului de crestere copil si acest concediu de maternitate, dar nu stiu daca veti indepli cele 12 luni necesare pentru indemnizatia de crestere copil.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar ... oprita oprita Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar 4 ore pe saptamina si este gravida in luna 5, cind ar putea intra in concediu prenatal, si care ... (vezi toată discuția)
Intrarea din concediu crestere copil in prenatal oanaelena28 oanaelena28 Buna!! As avea si eu niste nelamuriri daca ma puteti ajuta. In prezent sunt in prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani si sunt insarcinata cu bebe 2. Bebe 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)