Doamnelor si domnilor avocati, sunt un tata disperat si pentru linistea mea si a familiei mele va rog din suflet sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema. Fiul meu in varsta de 29 de ani angajat la o societate comerciala privata a condus masina mea personala producand un accident de circulatie din care au rezultat doar pagube materiale. Doi soferi s-au sicanat in trafic primul a schimbat directia de mers fara sa se asigure si fara sa semnalizeze si a franat brusc. Al doilea sofer a franat si el brusc si sa oprit, Fiul meu pe fondul nerespectarii unei distante corespunzatoare a tamponat a doua masina avariind-o usor. In urma cercetarilor efectuate si in urma testarii cu aparatul alcooltest a celor trei soferi sa constatat ca fiul meu avea o concentratie de alcool de 0,95 mg/l ceilalti doi avand rezultatul negativ. In urma recoltarii de probe biologice a reiesit o alcoolemie de1,45 g0/00 la prima proba respectiv 1.20 g0/00 la cea de-a doua. Fiul meu a declarat ca a consumat alcool in seara anterioara in intervalul 22-04 aproximativ 1 litru de vin si un litru de bere,a dormit iar la ora 13 s-a urcat la volan intrucat ,, nu se simtea rau si nici nu se simtea sa fi fost in stare de ebrietate sau in imposibilitatea de a conduce autoturisme" conform declaratiei sale. Drept urmare a fost trimis in judecata conform art.336 al. 1 Cod penal. In baza dispozitiilor art.329 Cod procedura penala, dosarul se trimite judecatoriei competente sa judece cauza in prima instanta in conformitate cu disp. art. 35 raportat la art. 41 alin. (1) lit.a si art.41 alin. (2) Cod procedura penala urmand a fi citati: inculpatul si cei doi martori soferii respectivi. Mentionez ca fiul meu nu are antecedente penale nu a fost sanctionat nici o data de politia rutiera si avea permis de 10 ani. Fiul meu are bila strangulata din nastere si banuim ca bila si ficatul lui nu metabolizeaza bine alcoolul ne poate ajuta cu ceva problema asta in instanta?De asemenea nu pot sa ascund faptul ca fiul meu a primit 3 amenzi contraventionale de la politia locala pentru consum de alcool cu prietenii in spatii publice si a-si vrea sa stiu daca instanta poate verifica problema asta in vederea judecarii cauzei? In cazul fiului meu care ar putea fi pedeapsa maxima sau minima? Va rugam din suflet un raspuns.
O solutie de renuntare la aplicarea pedepsei sau de amanarea aplicarii pedepsei ar fi variantele favorabile, acestea nepresupunand condamnarea.
O solutie de condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, ar fi solutia cea mai grea.